• 8 Mayıs 2012, Salı

Sütten Ağzı Yanan Yoğurdu Üfleyerek Yer

Tüm Türkiye’de ilköğretim öğrencilerine süt dağıtılması gerçekten güzel bir şey. Nitekim,  bana Adnan Menderes’in Turgut Özal’ın devamıyız diyen AKP’nin bozuk süt dağıtması da hiç şaşırtıcı gelmedi.

Adnan Menderes zamanında, memleketin her yeri inek doluyken Marshall yardımlarıyla ABD’nin sütten dahi yapılmayan süt tozları çocuklara dağıtılmıştı.
Sonrasında Turgut Özal döneminde yurtdışına satılamayan Çernobil’den dolayı radyasyona maruz kalmış atıl fındıklar o dönemin çocuklarına dağıtılmıştı.
Not: O dönemin bazı ANAP’lı yetkilileri şu anda AKP’de yetkililer.

Aynı yelpazenin devamı AKP, Başbakanlık genelgesi ile itiraf ettikleri satılamayan sütleri çocuklara verdiler ve zehirlediler. Bu da yetmezmiş gibi bazı yetkililer “psikolojik” dedi, bazısı “zehirlenme olduğunu dahi kabul etmedi” Büyük bir gaf ve itirafla “çocukların bünyeleri süte alışık değil” dedi. Demek ki, 2003’den beri iktidarda olan bir parti olarak çocuklara iyi bakmamışsınız.

Yani, uzun lafın kısası “DEVLETİN ELİ” değen çocuklar zehirlendi. Allah Çine’yi “DEVLETİN ELİNDEN” korusun.

 İktidar bariz bir hata yapmış olmasına rağmen ana muhalefet bu aralar kendi içindeki seçimlerle meşgul. CHP’nin kalesi olarak bilinen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin süt dağıtma işini 2005 senesinden beri hem de hükümetin yaptığından daha ucuza yaptığını CHP’den değil Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil’ den öğreniyoruz. Aynı yazıdan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Tire Süt Kooperatifi ile çalıştığını ve Tire Süt kooperatifinin uygulamalarının, Birleşmiş Milletler tarafından “dünyanın en iyi kalkınma modeli” olduğunu öğreniyoruz.

Bu arada Çineli CHP’lilerinde kendisine dikkat etmesi birbirleriyle mücadele yerine bir sonraki yerel seçimlere odaklanması gerektiğini hatırlatmak isterim. Unutmamak gerekir ki, kalesine sahip çıkmayanın duvarlarını yıkarlar.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.