• 23 Nisan 2012, Pazartesi

Milletvekillerini Seçerken Çok Titiz Davranılmalıdır

Ne mutlu ki Gazi Meclis’in kuruluş yıldönümünü kutladık.

Meclis üyelerinin seçimi ile ilgili Gazi Mustafa Kemal’in bize öğüdünü hatırlatmak isterim.

Muhterem Efendiler, çok iyi bilirsiniz ki sultanlarla, halifelerle yönetilen ülkelerde vatan için, millet için en büyük tehlike, sultanlar ve halifelerin düşmanlar tarafından satın alınmalarıdır. Bu, çoğu kez kolayca sağlanabilmiştir.

Meclislerle yönetilen memleketlerde de en korkulacak konu, bir takım milletvekillerinin yabancılar adına ve onlar hesabına çalınmış ve satın alınmış olmalarıdır.
Millet meclislerine kadar girebilmenin yolunu bulabilen vatansızlara rastlamanın beklenmedik bir şey olmayacağına tarihin, bu konudaki örnekleriyle inanmak zorunludur.
Bunun için millet, vekillerini seçerken çok dikkatli ve titiz olmalıdır.

Milletin yanlış yapmaktan korunması için tek çıkar yol, düşüncesi ve yaptıklarıyla milletin güvenini kazanmış siyasi bir partinin seçimlerde millete yol göstermesidir.

Genellikle ulus bireylerinin, adaylıklarını koyan her kişi hakkında karar vermeye yarayacak güvenilir bilgilere ve gerçeğe uygun görüşe sahip bulunacağını kabul etme, teorik olarak düşünülse bile bunun gerçeğin kendisi olmadığı, denemelerin deneyimiyle yadsınamaz bir gerçek durumuna gelmiştir.

Ne kadar acı ki, 85 sene önce verilmiş olan bu öğüt, hala daha her kelimesiyle geçerli durumda.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.