• 28 Mayıs 2013, Salı

Fondip

Şu anda Meslek Yüksek Okulu’nun olduğu olduğu yerde, DSİ’nin lojmanları ve “içkili” restoranı vardı. Erbakan hükümetinin gelmesi ile devletin tüm içkili mekanlarında içki yasaklandığı için bizim DSİ restoranında da yasaklanmıştı. Çok güzel manzarası olan ve açık alanda yer alan bu güzelim yer kapatılmıştı.
Netice itibariyle, devlet, ahlaka mugayir olan içkiden kurtulmuş oldu. Sonralarda bir de öğrendik ki, sayın hoca o dönemde yolsuzluklara karışmıştı. Sayın hocanın sevgili öğrencileri de, hocanın cezasını rahat çekmesi için, TCK’yı ona özel değiştirmişlerdi.
Sonra tabii boynuz kulağı geçti. İntihalcilik, yumurtacılık, gemicilik, inşaatçılık daha niceleri, dünün öğrencileri bugünün ustaları tarafından yapılmaya başlandı. Tabii ahlaksız içkicilere karşı savaş konusunda da daha ileri gidildi.
Biz tutukluluk sürelerinin, Avrupa’da bu kadar fazla olmadığını, basın özgürlüğünün olduğunu, kadın haklarının daha iyi olduğunu söylediğimizde bize karşı çıkanlar, içki yasağı konusunda hemen Avrupa örneklerini vermeye başladı.
İçki yasağına Avrupa örneği verenlere ben de Avrupa örneği vermek isterim. Avrupa’da içkiye bu kadar çok vergi koyan başka ülke yok. “Milli içkimiz” rakı Avrupa’da Türkiye’dekinden daha ucuz. Avrupa’da, Anadolu’nun bazı yerlerinde olduğu gibi içki içenlere veya satanlara mahalle baskısı yok. Avrupa’da yolsuzluk ahlaksızlık olarak görülür, içki sıradandır.
Yakında Anadolu’da içki içenlere karşı av başlayacaktır. Sonrasında da tamamen içki yasağı gelir herkes rahat eder.
Neyse saat 22.00’a geliyor, şunu fondip yapayım da, bakkal kapanmadan bir tane daha alıp geleyim.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.