• 19 Haziran 2012, Salı

Yangın Var

Yunanistan, İspanya, İtalya’nın hararet ibresi arttı. Sıcak para hareket etmeye başladı. Esnaf hergün bir önceki günü arıyoruz demeye başladı. Borçlar arttı. Ekonomide yangın var. Ne yapalım? Asfalt döşemeyi ülke yönetmek zannedenler düşünsün mü diyelim?

Hukukta yangın var. Anayasa mahkemesi 7 yıl görev yapan Cumhurbaşkanı’nın tekrar seçilebileceğine karar verdi. Özel yetkili savcıların görevleri işine geldiği gibi daraltıldı. Çek kanunu değişti, dolayısyla karşılıksız çek sayısı arttı. İndir kaldır usulüyle kanunlar çıkmaya başladı. Ne yapalım? Kanun koyucu düşünsün mü diyelim?

Siyasette yangın var. Kimse kimseyle anlaşamaz oldu. Buluşmalardan, toplantılardan sonuç çıkmaz oldu. Ne yapalım? Siyasetçiler kendileri düşünsün mü diyelim?

Yaz geldi. Havalarda yangın var. Her sene bir önceki seneye göre daha sıcak. Küresel ısınma diye boşuna demiyorlar. Ne yapalım? Tuvalete bile arabasıyla gidenler, yere çöp atanlar, suyu gerksiz kullananlar, geri dönüşümü umursamayanlar, tüketimi hobi haline getirmiş olanlar düşünsün mü diyelim?
Yaz geldi. Ormanlarda yangın var. Hatırlıyorum, 90’lı yıllarda Yunanistan ile aramızda gizli savaş vardı ve bir onlar bizim ormanlarımızı yakıyordu, bir biz onlarınkini (sanki ormanlar babamızın malıymış gibi). Şimdi öyle bir savaş olmasa da ormanlar bu sefer piknikçilerin, sigarasını ve çöpünü dışarı atan şoförlerin saldırısında. Ne yapalım? Sorumsuz piknikçiler, bencil şoförler düşünsün mü diyelim?

Yoksa, akşamüstüleri elimize alıp dükkanın önünü, bahçeyi, saksıları suladığımız hortumla şu yangınlar mı, söndürelim?

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.