• 4 Eylül 2012, Salı

Kopyala-Yapıştır

Bilemiyorum seneler önce de aynımıydı ama artık hayatımız kopyala-yapıştırdan ibaret.

Sorgulama olmadan, düşünmeden komşu ne yaptıysa aynısını yapmaya, arkadaşımız ne aldıysa aynısını almaya, başka ülkeler ne yaptıysa aynısını yapmaya çalışıyoruz. Bir yerlerden kopyalayıp kendimize yapıştırmamızın tek nedeni bahanemiz “başkalarından geri kalmamak” veya “topluma aykırı” birşey yapmamak dahi olsa tembel olmamız ve üretken olmamamızdır.

Topluma aykırı davranmama, başkası ne yaptıysa onu yapma, kendi kararını verme şansını elinden alma eğilimini yeni nesile dikte ettiğimiz ve bunu duygusal baskıyla yaptığımız ölçüde yeni nesilin üretkenliğini zayıflatıp, onların da kopyala-yapıştırcı olmalarına neden oluyoruz.
Dolayısıyla, intihalci (kopyala-yapıştır) profesörün bakan, milletvekili olmasını umursamaz hale geliyoruz.

Değerlendirmemizi her somut olaya göre ayrı ayrı yapma yetimiz gelişmemesi nedeniyle, başka ülkelerin benzer sorunlara nasıl yaklaştığını kopyalayıp-yapıştırmayı hizmet zannediyoruz.

Şartlarımızın farklı olmasına rağmen Amerika’nın ekonomik sisteminin kopyalanıp, garibana yapıştırılmasına sessiz kalıyoruz.
Yetmezmiş gibi farklı düşünenleri de, “hiç düşünmeden” infaz ediyoruz.

Siz farklı olamıyor ve sadece kopyalayıp yapıştırıyorsanız bari izin verin, farklı olanlar, farklarını göstersinler,  belki bildikleri birşeyler vardır.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.