• 15 Mayıs 2012, Salı

Türk Futbolu

Dünyada üç beş ülkede uygulanan Play-Off komedisine rağmen şampiyon olan Galatasaray’a “Galatasaray’lı olarak” tebrikler. Arada 9 puan varken 4,5’tan 5’le Play-Offlar başladı. Eğer Fenerbahçe ve Galatasaray’ın puanları eşit olsaydı, yarım puan geri çekilecekti vs… Bence dünyanın en komik ligini bitirmiş bulunmaktayız. Hayırlı olsun.

Fenerbahçe şike meselesinden darmadağın oldu. Demirören TFF başkanı oldu, Fenerbahçe’ye jest yaptı. Beşiktaş şike meselesinden aklanır gibi oldu. Galatasaray bize dokunmayan yılan bin yaşasın dedi. Tabii bu arada Avrupa’da başarı gösterebilecek takım kalmadı.

Netice itibariyle darmadağın olan Türk Futbolunun bu seneki şampiyonu Galatasaray oldu.  Galatasaraylılar saatler sonra kupasını kaldırabildi. Fenerbahçeliler kırdı, döktü, yaktı, yıktı. Beşiktaşlılar sokağa çıktı burada sadece Beşiktaşlılar kutlama yapar Galatasaray’a izin vermeyiz dedi.

Cumartesi günü gördüklerim bana küçükken oynadığımız, Atatürk İlkokulu, Namık Kemal İlkokulu veya Hamitabad, Şevketiye maçlarını hatırlattı. 8-10 yaşlarında yaptığımız maçlardan sonra bile kolay kolay kavga ettiğimizi hatırlamıyorum. Biz bile o yaşta daha mantıklıymışız diye düşünüyorum.

Ayrıca, bizim insanımız futbol konusunda bu kadar neden hırslanır, hiç anlamam? Okulda öğretmeni hakkını yer, işte patronu hakkını yer, esnafsa müşterisi hakkını yer, devlet vergi konusunda hakkını yer, yani kısacası hayatın her anında kaybeder ama mesele futbol olduğu zaman yenilgiyi hazmedemez.

Türk futbolunun dünyada ekol olmaması için önünde hiçbir engel yok ama 12. Oyuncunun desteğine ihtiyacı var.

Bence küçük değil büyük oynayalım önümüzdeki  maçlara bakalım.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.