• 16 Nisan 2013, Salı

T.C.

Yavaş yavaş tahminler doğru çıkıyor T.C.’nin resmi kurumların önünden kaldırılması ile işin nereye sürüklendiği açıkça ortada. “Ülkenin adı değişecek”. Şimdi belki bana gülüyorsunuz, o kadar da değil diyorsunuz. Yakın gelecekte görüşürüz.

Bu çalışmalar herkesin bildiği gibi bu hükümetle başlamadı. Özal’ın hayali memleketin adını “Anadolu Cumhuriyeti” yapmaktı. Yavaş Yavaş oluyor.
T.C.’nin tabelalardan kaldırılması meselesine geri dönersek. Dikkat edilmelidir ki, ilk önce yapılan şey T.C.’nin tabelalardan kaldırılınca nasıl bir tepki ile karşılanılacağını ölçmekti. Nitekim, ilk deneme yapıldı ve gelen tepkiler üzerinden plan yapılmaya başlandı.

Şimdilik, sadece tabelalardan kaldırılan veya kaldırılmaya çalışılan T.C. sonrasında, paradan, isimleri Türk ile başlayan kurumlardan da kaldırılır hale gelecek.
Aslına bakarsanız herşey çok basit bir mantıkla ilerliyor ve gideceği yere emin adımlarla ilerliyor.

1. Öncelikle başkanlık sistemine geçmek isteyen AKP, güçlü bir destek bulmak istiyor. Dolayısıyla pazarlığa başlıyor.
2. Başkanlık sistemi aynı zamanda eyalet sistemi de demek olduğu için her iki tarafta aynı tarafa yerleşiyor.

3. Sonrasında, devletin adının da değişmesi gerektiğini savunan taraflar devletin adını değiştirmek için tepki ölçme faaliyetlerine girişiliyor.
Netice itibariyle , yakın gelecekte de tüm bu hedefler gerçekleşmiş olacak. “Hedef 2023 sloganından korkmak lazım.”

Tabii, tüm bunlara bir şekilde vitrin hazırlanması gerekir ki gerçek amaçlar gizlenebilsin. Siyasetle alakası olmayan, olup bitenden bihaber, aman bana dokunmayan bin yaşasıncılar, aklı kendine yetmeyenler akil adam olup kameralara poz veriyorlar. Biz de öyle vitrine bakıp “ne güzel” diyoruz. Neticede, her insan hakettiğini bulduğu gibi her toplumda hakettiğini bulur.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.