• 28 Ağustos 2012, Salı

Yine petrol bulundu

Petrol hayatımızın heryerine girmiş durumda. Bir an için dünyadaki tüm petrolün tükendiğini düşünün, neredeyse bütün hayat durur. O kadar ki, modern tarım bile çöker, yoksa bahçemiz aç bile kalabiliriz.

Tüm Ortadoğu’yu baştan aşağıya değiştiren, havada parende attırıp kıç üstü düşmesine neden olan da petrol.

Fakat benim çok merak ettiğim bir husus var. Ne zaman ki, PKK çok ciddi büyük eylemler gerçekleştirse biz ya doğalgaz buluyoruz ya da petrol. Daha önce Karadeniz’deki doğalgaz arama çalışmalarımız mükemmel gidiyordu. Kıbrıs’ta Rum tarafıyla kriz çıktı.

PKK’nın son saldırıları üzerine geçenlerde Enerji Bakanı daha öncelerde olduğu gibi gene Türkiye’de petrol olduğunu hatta petrolün Hakkari’de olduğunu ifade etti. Neden bu açıklamalar sadece PKK saldırılarının olduğu bir döneme geliyor?

“Velev ki” Hakkari’de petrol var, bu petrolü çıkartabilecek miyiz? Arka arkaya sınır karakollarının bombalandığı bir ortamda o arama kuyularının güvenliği sağlanabilecek mi?

Bir an için Amerika bize sinirlense aramızda istihbarat anlaşması olmasına rağmen bize Hakkari’deki arama kuyuları ile ilgili gerekli istihbaratları vermese, bu durumda bizim emniyet subabımız var mı? Yani, biz kendi istihbaratımızı sağlayabilecek miyiz? Bu soruya cevabınızın “e heralde yani, bizim istihbarat birimlerimiz yok mu?” olduğunu duyar gibiyim. Peki, aynı istihbarat birimleri sınır karakolları basılırken ne yapıyordu?

Neyse, bu soruların cevabını alamayacağımız ortada, Hakkari’deki petrolümüz vatana millete hayırlı olsun, darısı diğer illerimizin başına.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.