• 3 Ocak 2012, Salı

Çine 2012

2011 senesinde belki her şey istediğimiz gibi gitti belki de gitmedi ama netice itibariyle artık geçmişte kaldı. 2012’den beklentilerimiz her sene sonunda bir sonraki seneden beklediğimiz gibi bir hayli fazla.

2012’de bizi nasıl bir Çine bekler bilemiyorum ama ben, Çine’den ne beklediğimi biliyorum. Benim beklentilerim size yeterli gelmeyebilir ama en azından ortak şeyler olacağından eminim.

1. Öncelikle, Çine’nin çukurlu tümsekli yollarının düzeltilmesini bekliyorum. Zira ne arabalar rahat gidebiliyor. Ne de yayalar rahat yürüyebiliyor. Örneğin, bazı rögar kapakları çok yüksekken, bazıları resmen çukur.  Ayrıca yayaların yürüyebileceği kaldırımlar olmadığı için yayalar yolun ortasından yürüyor (hoş kaldırım varken de durum pek farklı değildi. Arabalar kaldırıma park ediliyordu.).

2. Bir an evvel pazaryeri konusunun halledilmesini bekliyorum. Projenin ne olduğunu bilmiyorum ama Pazaryerinin altına otopark yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bu tür inşaatlar uzun vadeli olduğu için bence geleceği de düşünmek gerekli.

3. Çine’nin yeni ve modern bir düğün salonuna kavuşmasını bekliyorum. Mevcut düğün salonunun artık yeterli olmadığını düşünüyorum.

4. Tiyatroya ve sanata daha fazla önem verilmesini bekliyorum. Büyük sanatçıların Çine’ye getirilmesinin herkese faydası olacaktır. Getirilen tiyatro ekibine bağlı olarak Aydın’dan bile seyirci çekilebilir.  Bunun yanında, zamanında Kültür Derneği’nde tiyatro oynamış biri olarak, amatörlere de desteğin ne kadar önemli olduğunu unutmamak gerekli.

5. Çine’ye büyük katkılarının olacağı kesin olan Organize Sanayi Bölgesi’nin bitmesini bekliyorum. OSB’nin bitmesi sadece inşaatın bitmesine bağlı olmadığı için, neticelenmesi de o kadar kolay olacak bir şey değil. Zira OSB’lere özel sektörü sokmak gerekli ki, çalışmaya başlasın ve istihdam yaratsın. İşte özel sektör kendi geleceğini Çine OSB’de göremediği zaman aslında pek de yapabilecek bir şey kalmıyor. Umarım özel sektör ikna olur.

6. Umarım Çine Madran Spor hedefine ulaşmasını ve 3. Lige çıkmasını bekliyorum. Madran Spor yöneticilerinin görevlerini layıkıyla yerine getirdikleri aşikâr, biz de üzerimize düşen görevi yerine getirelim ve Madran Spor’a destek olalım. Uzun uzadıya Madran Spor’u yazmak istemiyorum çünkü Madran Spor’u başlı başına bir yazı konusu olarak görüyorum. Bu nedenle ilerleyen zamanlarda Madran Spor’u yazacağım.

Eminim söylemeyi unuttuğum başka konular da vardır. E-mail atarak bunları bana hatırlatabilirsiniz.

Ayrıca, 2012’de herkese adil oranda mutluluk diliyorum.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.