• 29 Şubat 2012, Çarşamba

Madran Spor

Çine Madran Spor, Geçtiğimiz Pazar günü Lider Muğla Spor’u konuk etti ve 2-0’lık skorla yendi. Maçın başından sonuna kadar Madran Spor’un üstünlüğü vardı ve hak ettiği bir galibiyetle maçı bitirdi.

“Eski, özlemle andığımız Madran Spor’u görüyorum” diyordu izleyicilerden biri.

Eski, özlemle anılan Madran Spor?

Üç yıl önceki mi?

13 yıl ya da 33 yıl önceki Madran Spor mu özlenen?

Madran Spor’un efsanevi futbolcularından Osman’la (Yarangümeli) sohbetimiz sırasında, bana duyduğu bir anısını aktarmıştı:

“Yıl kaçtı bilmiyorum” diye başlamıştı anlatmaya. “Aydın’da maç var, takım oraya gidiyor. Menderes Nehri’ne vardıklarında köprüden geçişin olmadığını görüyorlar. Şoför ‘buradan öteye gidemem’ diyor v e köprübaşında kalıyor. Kaptan Sadi, maça yetişmek zorunda olduklarını hatırlatıyor futbolculara. Ne yapacaklarını bilmez vaziyette bir süre bekliyorlar ve Sadi beklenen sözü söylüyor. ‘Menderes’i geçecek ve koşup yetişeceğiz:’ Biliyor musun, adamlar Menderes Nehri’ni yüzerek geçmişler ve stada kadar koşmuşlar. Birkaç dakika daha geç kalsalar hükmen mağlup sayılacaklar ama yetişmişler. Yetişmelerinden öteye, maçı kazanıp dönmüşler.”

Osman’ın anlattığı bu olayda başkahraman Sadi, adını Madran Spor’la özdeşleştirmiş, efsanevi kaptan Sadi Güney.

“Dünden Bugüne Çine” Kitabında onun kaptanlığını yaptığı maçlardan birinde çekilmiş bir fotoğrafı yayınlamıştım. Fotoğrafın çekildiği tarih 1949 idi.

Kadroya bakın:

Kulüp Başkanı Nemci Bilgin, Kaleci Osman Barut, Cezmi Ambarcı, Necip Ali Gökler, Özsan Karacaoğlu, Jan. Bl. Kom. Üsteğmen Hüseyin…, Sadi Güney, Yüksel Atilla, Fikret Sezer ve Hilmi Yavaşoğlu.

Madran Spor’un günümüzden 63 yıl önceki kadrosu bu. Dönüp tekrar okuyun kadroyu. Ve düşünün şöyle bir.

Bu kadroda, Üsteğmenden başka, tanımadığınız kimse var mı? Ya da adı size yabancı gelen?

Osman Yarangümeli’nin anlattığı olayın kahramanları belki de bu kadrodakilerdi, bilemiyorum ama bildiğim bir şey var: Menderes’i yüzerek geçip, maçın saatini kaçırmamak için stada kadar koşup, maçı kazanıp geriye dönen ruh, yukarıdaki tamamı Çineli olan gençlerden oluşan bir kadronun ruhu.

Geçtiğimiz Pazar günü Muğla Sporu yenen Madran Sporun kadrosunu, bırakın 50 yılı, 20 yıl sonra kaçımız bilerek anacağız?

Amatör Ligde profesyonel ruhla futbol oynatırsan, yarın senin kadronu kimse anımsamaz.

Amatör Ligde futbol oynayan Madran Sporun o amatör ruha yeniden kavuşması için Çineli Gençlerin önünün açılması gerekiyor diye düşünüyorum.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.