• 22 Şubat 2012, Çarşamba

Kapalı Spor Salonu Kapalı

Diyetisyenlerimiz, doktorlarımız ve sağlıkla ilgili söz sahibi herkesin insanlara, özellikle büyük şehirlerde yaşayanlara, sağlıklı yaşamak için ilk önerdikleri şey spor yapmalarıdır. Jimnastik, aerobik, koşu, ne varsa, herhangi bir sporu yapmak sağlıklı kalmanın başlıca kurallarından olduğu söylenir durur. İnsanlar bu sporları yapmak için çeşitli özel salonlara, yürüyüş ve koşu parkurlarına ya da devlete ait spor tesislerine giderler.

Çineli ve Çine o konuda şanslı; koşu için çevremizde birçok parkur var. Temiz ve tenha olmayan bu parkurlarda insanların sabahın erken saatlerinde koştuğunu ya da yürüyüşler yaptığını görüyoruz.

Çinelinin ve Çine’nin şanssız olduğu konu spor salonunun olmayışı. Jimnastik, aerobik vb. gibi salon sporlarını yapmak için bir salonun eksikliğini her zaman dile getiriyoruz.

“Kapalı spor salonumuz var” diyeceksiniz.

O salon kapalı. Yani salonun hem üstü kapalı hem de kapısı kapalı.

Pardon; “Sabah 8’den akşamüzeri 5’e kadar açık” diyor yetkili.

Mesai saatleri içerisinde Çine Kapalı Spor Salonu açık, biliyoruz. Açık ama o saatlerde, o salonda spor yapacak insanların daireleri de, iş yerleri de açık. O salondan yararlanacak olan öğrenciler de o saatlerde okullarında oluyorlar.

İş yeri sahibi ya da herhangi bir memur işinden çıkıp evine gidecek ve üzerini değiştirip salona gelecek ve spor yapmaya başlayacak. Geldiğinde salonun kapalı olduğunu görüyor.

Öğrenci 15.10 gibi okuldan çıkacak, evde üstünü değiştirip salona varacak. Saat zaten 16’yı geçiyor. Yarım saat sonra görevli başlarına dikiliyor ve mesainin bittiğini söylüyor.

Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Zeynel Akın’ın, geçtiğimiz günlerde Çine Madran Gazetesi’ne verdiği demeç; “Çineli salon sporlarına ilgi göstermiyor” şeklindeydi.

Akşamları kapalı spor salonunun açılması gündeme geldiğinde yöneticilerin mazereti hemen hazır: “Yeterli personelimiz yok.”
Herkes haklıymış gibi görünüyor.

İyi de değneğin neresinden tutacağız?

Kime hak vereceğiz şimdi?

Çinelinin salon sporlarına ilgi göstermediğini söyleyen Spor İl Müdürüne mi yoksa gittiklerinde spor yapacakları salonun kapalı olduğunu söyleyen sporseverlere mi?

Bu mesai saatleri uygulandığı sürece Çine Kapalı Spor Salonundan kimse yararlanamıyor,  yararlanamayacak. Yararlanılmayan spor salonunu neden faaliyetteymiş gibi gösteriyorlar onu anlayamıyor vatandaş.

“Tamamen kapatsınlar, olsun, bitsin” diyorlar.

“Görevliye boşu boşuna maaş bari verilmesin” diyorlar.

Daha da acısı; “o güzelim tesis, kullanılmadan çürüyüp gidecek” diyorlar.

Spor İl Müdürünün bu seslenişleri duyacağı umuduyla yazıyoruz; umarım amacımıza ulaşırız.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.