• 1 Ocak 2014, Çarşamba

Hoş geldin 2014

Yeni Yılınız Kutlu olsun.

2013 Yılını aratmayacak bir yıl yaşamanızı diliyorum.

Geçen yıl “Hoş Geldin 2013” başlığıyla ironi bir yazı hazırlamıştım. Bu yıl biraz daha ciddi olsun istedim.

Çünkü 2014 yılı, Çine’yi 5 yıl yönetecek bir Belediye Başkanı seçme yılı olacak. 5 yıl Çine’yi Asaleten yönetecek bir Başkan seçeceğiz.

İzin verirseniz Sizlerle dileklerimi paylaşmak istiyorum.

2014 yılı Çine için sorunsuz, dertlerinin çözüldüğü bir yıl olsun.

2014 yılında Çine’de kaldırımlar olsun. Kaldırım olması gereken yerlerde birer tonluk yağ bidonları, satılacak sobalar, elbise reyonları, kuruyemiş stantları olmasın.

2014 yılında Çine’de gündüzleri yük indiren kamyonlar sokak aralarında dolaşmasın. Sabah saat 08’den akşamüzeri saat 6’ya kadar kamyonların kasaba içine girdiğini görmeyelim.

2014 yılında Çine’de Topçam Madran Memba Suyu Fabrikasının dedikodusunu dinlemeyelim. Şişeleme Fabrikasının iyi bir pazarlamacıyla, verimli şekilde çalışıp, hak ettiği yere gelmesi için çaba harcansın.

2014 yılında Çine’de karasinek sorunu yaşanmasın. Kanalizasyon ile ortadan kalkan sivrisinek sorunu gibi karasinek sorunu da çözülsün. O nedenle mahalle aralarında küçük ve büyükbaş hayvan besihaneleri olmasın. Koskoca mahallede üç kişi hayvan yetiştiriyor diye bütün mahallelinin karasineklerle savaşmasına kimse şahit olmasın.

2014 yılı Çine’de Yüksekokul ve lise öğrencilerinin iyi istihdam edildiği yıl olsun. Yüksekokula seramik ve madencilik üzerine yeni bölümler açılması için çaba harcansın.

2014 yılında Çine’de üst geçit, alt geçit gibi sorunlar yaşanmasın. Karayolunun batısında kalanların daha rahat şekilde çarşıya, pazara gidip gelmeleri için ne gerekiyorsa yapılsın.

2014 yılında Çine’de var olan turizm kaynakları kasaba dışındaki insanlara tanıtılsın. Alabanda, Gerga, Ahmet Gazi Camii, Ahi İbrahim Türbesi, İtalyan Köprüleri, Kuvayı Milliye Müzesi broşürlerle, tanıtım yazılarıyla, afiş ve panolarla gelen geçene tanıtılsın. Çine, Çineli olmayanlara anlatılsın. Dışarıda yaşayıp 'Çineliyim' diyenler de harekete geçirilsin ve tanıtım için yardımları istensin.

2014 yılı hayırlı olsun. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.