• 25 Ocak 2012, Çarşamba

Tarih Affetmez

Cuma günleri yayınlanan Kent Arşivi dosyası tüm hızıyla sürüyor.

Çine’nin yakın geçmişini anlattığımız 1. bölümden sonra 2. bölümde yayınladığımız Cumhuriyet Dönemi Çine Kronolojisi bölümüyle ilgili olumlu ve olumsuz çokça eleştiri aldık. Bu eleştiriler bizim yaptığımız işi daha ciddi şekilde ele almamıza neden oluyor, bizi bir nebze de olsun tetikliyor. Aldığımız eleştirilerin büyük çoğunluğu olumlu. Bizi ilgilendiren tarafı olumsuz eleştiriler. Bu eleştirileri yapan arkadaşların bize mail ile ulaşıp ellerindeki belgelerin, onların gördüğü ve bizim yanlışlarımız olduğunu düşündükleri konuları düzelten şekilde bize ulaştırıp göstermeleri gerekiyor bence. Yoksa eleştiriler havada kalan, laf salatasından başka bir şey olmayacaktır.

Kronolojide yayınlanan tarihi anlatıların tamamına yakını resmi belgelerden elde edilen olaylardır.

Bizi “komşunun dedikoducu teyzesi” yönetebilir; topluma davranış açısından yön verebilir ama tarih için bu söz konusu değildir.

Günlük işlerimizde yanlış davranışlar sergileyebiliriz. Yaşantımızın birçok yerinde yanlış kararlar verebiliriz ama tarih için bu söz konusu değildir.

TARİH AFFETMEZ…

Tarih için yapılan yanlış tarih içinde kendini kısa sürede yok eder ve o yanlışın unutulmasını sağlar.

Elbette bizim yanlışlarımız da olacaktır, olabilir. Bizim okurlarımızdan dileğimiz yaptığımız yanlışların belgelerle gerçekten de yanlış olduğunu bize anlatmaları.

Lütfen yazdıklarımızın yanlışlığını, gerçekten de yanlış olduğunu belgelerle tesbit edebiliyorsanız bize anlatın ve gösterin.

Çünkü bu çalışma Çine için yapılan bir çalışma. Yarın insanlara ışık olacak bir çalışma. Ne kadar net ve doğru olursa o kadar doyurucu ve sağlam olacaktır.

Bunu hep birlikte yapacağız.

Bildiğiniz doğruları, bizim yanlışlarımızı bizimle paylaşırsanız seviniriz.

Paylaştıkça güzelleşen yaşamın içinde olduğumuzu unutmadan yaşamanız dileğiyle...

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.