• 27 Temmuz 2011, Çarşamba

Neden acaba?

R. Tayyip Erdoğan ve ekibi 2002’de iktidara geldiklerinde toptan döküm zeytinyağı 4 liraydı. Aynı yıllarda kadın erkek zeytin işçisinin günlüğü 33 liraydı. Aradan dokuz yıl geçti, zeytinyağı yine 4 lira ama kadın erkek zeytin işçisinin günlük ücreti 55 lira. Buna rağmen zeytin üreticisi R. Tayyip Erdoğan’a oy verdi. Neden acaba?

Yazıyı rakamlarla boğmak istemiyorum. Mazot, gübre, tohum fiyatları almış başını gitmiş ama üretilen mısır, pamuk, fıstık gibi tarım ürünlerinin fiyatları yerinde sayıyor. Buna rağmen tarım üreticisi R. Tayyip Erdoğan’a oy verdi. Neden acaba?

Asgari ücret en asgari düzeyde tutuluyor olmasına rağmen karın tokluğuna çalışan milyonlarca işçi R. Tayyip Erdoğan’a oy verdi. Neden acaba?

Kültür düzeyi düşük, okuma yazması olmayan kesim olarak kabul edilen varoşlarda yaşayanları ekip çalışmalarıyla aldattığı için o bölgelerden oy alabildiği söyleniyordu. Kültür ve gelir düzeyi yüksek bölgelerden de tahminlerin çok üstünde oy aldı R. Tayyip Erdoğan. Neden acaba?

Milyonlarca öğrenci kopya olayları yüzünden mağdur edildiği için bu öğrencilerden ve velilerinden zırnık oy alamaz denildi ama öğrenciler ve veliler R. Tayyip Erdoğan’a oy verdi. Neden acaba?

'Neden acaba?’
ları sayfa dolusu sıralayabiliriz.

Adam çıktı, paşalar gibi % 50 oy aldı.

Yetti mi?

Yetmedi.

“Bize diğer % 50 neden oy vermiyor” sorusunu sordu kendisine ve kurmaylarına emir verdi: “öğrenin.”

R. Tayyip Erdoğan’ın bütün bu olumsuzluklarına rağmen CHP ve Kılıçdaroğlu ile MHP ve Bahçeli yerinde saydı.

'Neden acaba?' demeyelim; örnekleyeli:

Sabah evimizden çıkıp iş yerinize varana kadar selamlaştığımız 20 kişi var. Bir sabah evden çıkıyoruz ve bu 20 kişiden 17’si bize selam vermiyor. Biri borç dert yüzünden dalgın; biri eşi ya da çocuğuyla tartışıp da çıktı; biri görmedi.

17’sine de kulp bulmaya çalışacağımıza iş yerine varır varmaz oturup ne gibi bir suç işlediğimizi kendimize sormalıyız.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.