Kırmızı meyveleriyle kış aylarının en çarpıcı çalılarındandır. Dilerseniz evlerinizde vazolarınızda kullanabilirsiniz. Ama dikenimsi olduğu için evde kullanmanızı ben pek tavsiye etmem.
Ama şunu da göz ardı etmeyelim bazı yaprak türleri yeşile sarı dolanmıştır ki bakmaya doyamazsınız. Çoban püskülümüz toprak seçmez ama en çok hoşlandığı geçirgen ve nemli topraklardır. Çalımıza çok su vermeniz gerekmez. En iyi gelişimi güneşli ve yarı güneşli ortamlarda gösterir. Fazla da gübre vermenize gerek yoktur.
Üretimine gelince; tohumla üretimi tavsiye etmem. Çünkü bitkimiz çok ağır bir gelişim gösterir.Siz en iyisi 8-10 santim olarak aldığınız çelikleri soğuk yastıklara dikin 10-15 günde bir yastıklarınızı hafifçe sulayın. ( sadece toprak nemlenecek kadar.) Eğer elinizde fidanlıklardan alınmış fideler varsa Ocak-Şubat aylarında bahçenizdeki yerlerine dikin. Çoban püskülümüz Mayıs ayında beyaz çiçekler açar yaprakları sert kenarları dişlidir yaprakları koyu yeşil,sarı,gri yada daha önce bahsettiğimiz gibi alacalı olabilir.
Çoban püskülünün dişilerinin çiçekleri olgunlaşınca kırmızı, sarı, yada turuncu meyveleri oluşur, bu meyveleri kuşlar yemezse kış sonuna kadar bitkinin üzerinde kalır.
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.