• 16 Mart 2012, Cuma

Gülibrişim

Ağacımız baklagiller ailesinden olup 10-15 metreye kadar boylanabilir. Bahçenize 4 mevsim dikebileceğiniz bir ağaç türüdür.

Ağacımızın dalları gövdesinden yatay olarak çıkar. Dağınık bir tepe yapısı vardır. Yaprakları tüysü formda çift katlıdır. Katların bir tarafında 15-20 yaprak vardır. Bu yapraklarda 40-60 küçük yaprakçıktan oluşur.

Temmuz - Ağustos aylarında açan yayvan salkım vaziyetinde açık pembe ve güzel kokulu çiçekleri vardır. Bakla şeklindeki meyveleri ( tohumları) yassıdır.

Ağacımızın bir özelliği de yapraklarının ışığı görünce açılıp karanlıkta büzülmesidir. Ağacımızı bahçenizin güneş alan bir yerine dikin susuzluğa dayanıklıdır ama güzel çiçekler açması için düzenli olarak sulayın. Yaşı ilerledikçe güçleneceği için bakım azalacaktır. Siz gene de yılda bir iki kere hayvan gübresi ile takviye yapın. Saksıda veya kış bahçesinde de yetiştirebileceğiniz bitkimizin yetiştirilmesine gelince kökten ayırma ve tohumla üretebilirsiniz. Tohumla üretim daha sağlıklıdır. Ama ben o kadar sabırlı değilim diyorsanız fidanlıklardan da temin edebilirsiniz. Çiçeğimizin anavatanı ve en iyi yetiştiği yerler Kuzey İran ve Tropikal Asya’dır. Çine’miz için uygun bir bitkidir.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.