• 9 Ağustos 2012, Perşembe

Kaya Sarmaşığı (Hedera)

Sevgilerin azaldığı yada açık açık gösteremediğimiz günümüzde, sarılmayı çok seven bir bitkimizden bahsedeceğim.

Milenyum dediğimiz bu yüzyılda yani son 10-15 yıldır bir dostunuzla bir sevdiğinizle en son ne zaman candan bir şekilde birbirinize sarıldınız. Candan bir sarılış, kucaklayış karşımızdakini dünyaları bağışlar.

Oysa kaya sarmaşığımız hiç karşılık beklemeden öyle bir sarılır ki bir daha ayıramazsınız. Bakmayın adının kaya sarmaşığı olduğuna o her şeye sarılır.Ağaca, taşa, duvara, metale pek sevmez ama yardım ederseniz ona bile sarılır.Bahçenizdeki duvarda çirkin bir görüntümü var hemen kaya sarmaşıklarını dikin, bir çivi ve ip yardımıyla duvara yapıştırın. O gerisini halleder. Bu arada suyunu ihmal etmeyin.Bitkimiz eğer sarılacak bir yer bulamazsa yayılmaya başlar.Yani iyi bir yer örtücüdür aynı zamanda. Ama ben genede sarılmasını isterim.

Çiçeğimizin yetiştirilmesine gelince yerde yayılan kısımlarının toprağa değen yerlerinde mutlaka saçaklanmış yerleri vardır.  Bu saçaklanmış yerleri ana kök tarafından kesin diğer ucu da bir sonraki saçaktan kesin işte elinizde bir kaya sarmaşığı fidesi bunu bir torbaya ve saksıya doldurduğunuz toprağa saçaklar gömülecek şekilde gömün ve sulayın daha sonra 4-5 günde bir sulamanız yeterli olacaktır, aynı yıl içinde esas yerlerinize dikebilirsiniz.

Sımsıkı dostluklar, sımsıkı sarılmalar.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.