• 17 Şubat 2012, Cuma

Zambak

Ünlü roman yazarı Balzac(Honnere Balssa), “Vadideki Zambak” romanını yazarken Zambak’tan etkilendi mi bilinmez ama kaleme almış olduğu bu eser Dünya Klasikleri arasına girmiş. Bu romana adını vermiş çiçeği, Zambak’ı yakından tanıyalım;

Çiçeğimiz yumrulu bitkiler gurubuna ait’tir ve yetiştirilmesi çok kolaydır. Toprak seçmeyen bir bitkidir. Kırmızı, sarı, beyaz, renkleri vardır ama bence en hoşu ve en güzeli mavi renkli, henüz ıslah edilememiş olanıdır.

Çiçeğimizin üretilmesi de çok basit. Yumruları alın bahçenizin bir kösesine dikin ki ortalığı kaplamasın. Çünkü çiçeğimiz çok hızlı büyür ve köklenir. Bir yumru olarak diktiğiniz çiçeğimiz aynı yıl içerisinde 5-10 kök sayısına ulaşır.

Kasım ayı sonunda ve Aralık ayında ıslah edilmiş türleri, Şubat ve Mart aylarında ise ıslah edilmemiş mavi renkli yalın kat türleri açar. Teknik olarak size bu çiçeğin resimlerini gösteremiyorum ama siz çiçeğimizi yakından görmek isterseniz Çinemizdeki gururumuz Kuvayı Milliye Müzesinin parkındaki göletin etrafındaki zambaklarımızı ziyaret edebilirsiniz.

Hazır gelmişken Kuvayı Milliye Müzemizi gezip yakın tarihimizle yüzleşebilirsiniz.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.