• 14 Eylül 2011, Çarşamba

Eğitim ve Öğretimde Anne Babaya düşen görevler

Bir anne-baba olarak büyük bir heyecan ve sevinçle çocuğunuzu okula başlattınız ya da başlatacaksınız.  Çocuğunuz okulda bulunduğu süre içerisinde; Okumayı yazmayı, kendi ihtiyaçlarını karşılamayı, toplum içerisinde yaşayabilmesi için gerekli kuralları, hayatını kazanabilmek için gerekli her şeyi okulda öğrenecektir. 

Sonuçta, bir birey olarak kendi kendine yeterli, ailesine ve topluma yararlı bir insan olacaktır. Çocuğunuzun okula devam etmesi kendi yararına olduğu gibi sizin de yararınıza olacaktır. 

Çocuk okulda bulunduğu süre içinde mutlu ve güven içerisinde olacaktır. İçiniz rahat olsun.

Okulunuz  imkanları ölçüsünde çocuğunuz için en iyi olan şeyleri yaparken yetersiz kaldığı yönler olabilir. Bu konularda görüş ve önerilerinizi idareci ve öğretmenlere uygun bir şekilde iletebilirsiniz.

Eğitim-Öğretim ve her türlü çalışmalarla ilgili görüş, eleştiri ve önerilerinizi zamanında ve açıkça belirtmeniz, hataları zamanında düzeltmek için yararlı olacaktır. Çocuğunuzla ilgili her türlü toplantı,seminer ve görüşmelere katılmanız iyi bir eğitim için şarttır.
Öğretimdeki  temel eğitimin kalitesini artırabilmek için nitelikli öğretmenlere ihtiyaç olduğu kadar donanımlı velilere de ihtiyaç vardır. Ülkemizde müfredatın değişimine paralel olarak velilerin de eğitim almaları kaçınılmaz hal almıştır. Değişen müfredat ve gelişen teknoloji karşısında velilerin kişisel olarak kendilerini geliştirmeleri gerektiği bir gerçektir.

Geleneksel anne – baba rolünün yerine, öğrenen ve öğreten, bilinçli, katılımcı veli modelinin öne çıkarılması gerekmektedir.

Çocukların okuldan yeteri kadar yararlanarak iyi bir eğitim alması için velilerimizin de kendinizi tanıma ve geliştirme, çocuklarınızı tanıma, eğitim ve öğretim kavramları, okul kültürünü öğrenme ve okulların müfredatı hakkında bilgi edinmeye ihtiyacı vardır. Sonuç  olarak  her şeyi  okuldaki  öğretmenlere  ve  idarecilere  bırakmamak  onlarla  işbirliği  içinde  olmak  çocuğun  okulda  aldığı  eğitimi  evde  de  devam  ettirmek  eğitim  sürecinde  başarılı  bir  sonuç  almak  için  çok  gereklidir. 

 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.


Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.