20 Nisan 2024, Cumartesi

Karpuzlu Kavşağı’na sinyalizasyon çözümü

27 Kasım 2021, Cumartesi 10:13

     


Aydın-Muğla Karayolundaki araç yoğunluğunun artması ve Çine Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB) gelip ve giden TIR sirkülasyonunun çoğalması nedeniyle Karayolları Bölge Müdürlüğü Kavşak Düzenleme ekipleri, Karpuzlu Kavşağı’na ışıklı sinyalizasyon çalışması başlattı.

 

Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileri, daha önce D550 Karayolundaki trafik yoğunluğu ile Çine OSB’de üretim yapan firmaların artması nedeniyle Karpuzlu Kavşağı’na çözüm üretilmesi gerektiği uyarılarını dikkate aldı. Karayolunu sürekli kullandığını belirten İnşaat Mühendisi Mehmet Şirin Dinç, güzergahta ve kavşakta yaşanan kazalara dikkat çekmişti.

 

3 AY ÖNCE UYARIDA BULUNMUŞTU

Yaz aylarında yoğun olarak Güney Bölgesini tercih eden yerli ve yabancı turistler ile Çine ve Karpuzlu bölgesindeki maden firmalarının ürünlerinin Aydın-Muğla Karayolu ile sevk edilmesinin Karpuzlu Kavşağı’nda kazalara neden olduğunu dikkat çeken İnşaat Mühendisi Mehmet Şirin Dinç, “Karayolu üzerinde yer alan Karpuzlu Kavşağı ile Bucak Mahallesi girişi kavşaklarına ışıklı sinyalizasyon konulması elzem hale gelmiştir. Çünkü bu kavşaklardan dönüş yapmak isteyen kamyon ve TIR’lar, kavşakların küçük kalmasından dolayı kazalara sebebiyet vermektedir. Bu karayolunu sürekli kullanan birisi olarak özellikle Karpuzlu Kavşağı’nda çok kez kazalara tanıklık etmekteyim. Bu iki noktada daha büyük felaketler yaşanmaması için yetkililerden çözüm üretmelerini talep ediyorum” açıklamasında bulunmuştu.

 

YETKİLİLERE TEŞEKKÜR ETTİLER

Bölgedeki diğer vatandaşlar ve sürücülerin de büyük tedirginlik yaşadığı kavşakta, ekipler çalışma başlattı. Karpuzlu Kavşağı’na sinyalizasyon bağlantı çalışmaları başlarken, Aralık ayının ilk günlerinden itibaren kavşakta ışıklı sinyalizasyonun devreye gireceği öğrenildi. Uzun süredir Karpuzlu Kavşağı’na önlem alınmasını talep eden İnşaat Mühendisi Mehmet Şirin Dinç ve diğer vatandaşlar, bu çalışma nedeniyle Karayolları yetkilileri ile bölge milletvekillerine teşekkür etti. (ERDAL AYDIN)

 

“Bu karayolunda tehlike sürekli artıyor”







 
Son Eklenen Haberler