3 Mayıs 2024, Cuma

“Bu karayolunda tehlike sürekli artıyor”

30 Ağustos 2021, Pazartesi 11:50

     


Aydın-Muğla Karayolundaki araç yoğunluğunun sürekli arttığını dikkat çeken İnşaat Mühendisi Mehmet Şirin Dinç, “Karpuzlu Kavşağı’na ve Bucak Mahallesi girişine sinyalizasyon yapılması gerekmektedir. Çine OSB yön tabelası sadece kavşak içerinde bulunmakta ve bu da büyük tehlike yaratmaktadır” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın-Muğla Karayolu üzerinde yer alan Karpuzlu Kavşağı’nda sürekli kazaların meydana geldiği belirten İnşaat Mühendisi Mehmet Şirin Dinç, yetkililerden taleplerde bulundu.

“BU GÜZERGAHTA SÜREKLİ KAZALARA NEDEN OLMAKTADIR”

Güney Bölgesini tercih eden yerli ve yabancı turistler ile Çine ve Karpuzlu bölgesindeki maden firmalarının ürünlerinin Aydın-Muğla Karayolu ile sevk edilmesi, D550 Karayolunda aşırı trafik yoğunluğu oluşturduğunu dikkat çeken Dinç, “Özellikle yaz aylarında Muğla bölgesine gidip gelen turist sayısı sürekli artmaktadır. Bu araç trafiğinin artmasındaki yoğunluğun başında, Marmara Bölgesinde yaşayan vatandaşların 4-5 saat gibi kısa sürede Aydın sınırlarına ulaşmasını sağlayan otobanların yapılması gelmektedir. Yolların sürekli yenilenmesi ve genişlemesi, yenilenemeyen ve kapasitesi sürekli yetersiz kalmaya başlayan Aydın-Muğla Karayolu’nda kazalara neden olmaktadır. Çünkü daha önce hava yolu ile bu bölgeye giden turistler, artık kendilerine ait araçlarla gitmeyi tercih ettiği görülmekte. Aynı zamanda Muğla bir kısmı ile Çine ve Karpuzlu ilçelerinde yer alan mermer ve maden firmalarının ürünleri de bu karayolu üzerinden sevkiyat yapılmaktadır. Hem büyük hem de küçük araç trafiğinin her geçen gün artması, bu güzergahta sürekli kazalara neden olmaktadır” diye konuştu.

“DAHA BÜYÜK FELAKETLER YAŞANMASIN”

Aydın-Muğla Karayolu’nda önlemler alınmasını talep eden Mehmet Şirin Dinç, “Karayolu üzerinde yer alan Karpuzlu Kavşağı ile Bucak Mahallesi girişi kavşaklarına ışıklı sinyalizasyon konulması elzem hale gelmiştir. Çünkü bu kavşaklardan dönüş yapmak isteyen kamyon ve TIR’lar, kavşakların küçük kalmasından dolayı kazalara sebebiyet vermektedir. Bu karayolunu sürekli kullanan birisi olarak özellikle Karpuzlu Kavşağı’nda çok kez kazalara tanıklık etmekteyim. Bu iki noktada daha büyük felaketler yaşanmaması için yetkililerden çözüm üretmelerini talep ediyorum” açıklamasında bulundu.

“YÖN TABELASI SADECE KAVŞAKTA VAR”

Çine Organize Sanayi Bölgesi’ndeki firmaların ham maddesi taşıyan ve bölgeye ilk defa gelen büyük araç sürücülerinin yaşadığı bir başka eksikliğe dikkat çeken Dinç, “Her geçen gün firma sayısı ve üretim kapasitesi artmakta olan Çine Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB) gidecek olan kamyon ve TIR sürücüleri için yön tabelası sadece Karpuzlu Kavşağı içerisinde yer almaktadır. Bu yöne ilk defa gidecek olan ve diğer illerden gelen büyük araç sürücüleri, Aydın-Muğla Karayolu üzerinde ani şerit değiştirmek zorunda kalmaktadır. Bu da küçük araç sürücüleri için büyük tehlike oluşturmakta, hatta kazalara sebebiyet vermektedir. Karayolunun her iki yönünde en az 1 kilometre önceden başlayan, farklı noktalarda ‘Çine OSB’ yön tabelası konulmasının karayolundaki tehlikeyi azaltacağını düşünmekteyim. Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün bu eksikliği de gidermesi gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler