Aydın'ın Çine ilçesinde çıkan orman yangını, bölgede paniğe neden oldu. Bahçearası Mahallesi ile Hallaçlar Mahallesi arasında bulunan dağlık alanda çıkan yangına ekiplerin karadan ve havadan müdahalesi aralıksız devam ediyor.
Yangın, saat 16.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle başladı. Bölgeden yükselen dumanları fark eden vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yaptığı ihbar üzerine olay yerine itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.
Rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayılan alevlere arazözler, orman işçileri ve bölge sakinleri tarafından karadan müdahale edilirken, yangın söndürme helikopterleri de havadan yürütülen çalışmalara destek veriyor.
Yangının yerleşim yerlerine yakın bir bölgede etkili olması, mahalle sakinlerini tedirgin etti. Vatandaşlar, alevlerin rüzgarın etkisiyle hızla ilerlediğini belirterek, yangının en kısa sürede kontrol altına alınabilmesi için hava desteğinin artırılmasını beklediklerini ifade etti.
Ekiplerin yangını kontrol altına almak amacıyla yoğun mücadelesi sürerken, yangının çıkış nedeninin belirlenmesine yönelik inceleme başlatıldı.





















ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.