29 Mart 2024, Cuma

Çine’de geri kazanım protokolü imzalandı

9 Kasım 2021, Salı 17:42

     


Çine Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında ‘Atıkların Dönüşümü ile Okulumu Güzelleştiriyorum’ projesinin protokolü imzalandı. Protokol kapsamında 36 öğrenci, atık tahtalardan piknik masası yapımına başladı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nde gerçekleşen protokole, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Osman Serdar Omatça, Çine Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ali Dinçer ve öğrenciler katıldı.

“FARKLI KURUMLARIMIZA ULAŞTIRDIK”

Çine Yüksel Yalova Stadyumu ile Spor Salonu’nun sorumluğu 2021 yılı itibariyle kendilerine geçtiğini ve daha sonra da stadyum ve spor salonunu tadilat yapıldığını belirten Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ali Dinçer, tadilat sonrası oluşan ahşap atıkları tekrar değerlendirmek istediklerini belirtti. Özellikle spor salonunda yüklü miktarda tahta parçası atığı çıktığını belirten İlçe Müdürü Dinçer, “İlçemize yakışır bir spor tesisi haline getirebilmek için genel bir tadilat yaptırdık. Bu esnada büyük miktarda tahta atıklar oluştu. Bu atıkları biz tekrar değerlendirmek için kendi personelimiz ve kursiyerlerimiz ile piknik masası yapımına başladık. Yaptığımız 5 masayı, farklı kurumlarımıza ulaştırdık. İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün talimatı ve Okul Müdürümüzün girişimleri ile geri kalan tahta parçalarını değerlendirmek üzere bir protokol imzaladık. Bu atıkların hem geri kazanımı hem de çocuklarımızın el becerilerini geliştirecek olması bizi mutlu etti” dedi.

“YENİDEN GERİ KAZANDIRACAĞIZ”

Okullarının Meslek Lisesi olduğunu ve öğrencilere farklı el becerileri kazandırmak istediklerini dile getiren Okul Müdürü Omatça, “Biz iki komşu kurum olarak bu protokolü gerçekleştirmek istedi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün onayını da alarak bunu gerçekleştirdik. Şimdi görünen tahta parçalarını meslek eğitmenlerimiz eşliğinde yeniden geri kazandıracağız” açıklamasını yaptı.

“MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞIMIZ İLE GÖRÜŞMELERİMİZ DEVAM EDİYOR”

Çine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde mobilya bölümü oluşturmak için çalışmalarının devam ettiğini söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan, “Meslek Lisemizin mobilya bölümü şuan yok ama açılması için Milli Eğitim Bakanlığımız ile görüşmelerimiz devam ediyor. Diğer farklı branşlardaki öğrencilerimizin deneyim kazanması ve el becerilerini geliştirmeleri için bu protokolü imzaladık. Böylelikle hem ilçemiz hem de öğrencilerimiz kazanım sağlamış olacak” ifadelerini kullandı.

İmzalan protokol kapsamında Salı günleri meslek eğitmeni İbrahim Erge öncülüğünde 12 öğrenci, Çarşamba günleri Kamil Aslan’ın eşliğinde 11 ve Cuma günleri de Gökhan Yılmaz öncülüğünde 13 öğrenci olmak üzere Çine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 36 öğrencisi, ‘Atıkların Dönüşümü ile Okulumu Güzelleştiriyorum’ projesini gerçekleştireceği belirtildi. Çalışmalara hemen başlayan öğrencilere ziyaret eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuzkan, kendilerine teşekkür ederek kolaylıklar dileğinde bulundu. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler