29 Mart 2024, Cuma

BAŞKAN OK: UMUT KADIN DA KADINLARIN MÜCADELESİNDE

30 Aralık 2020, Çarşamba 15:37

     


CHP Çine Kadın Kolları Başkanı Gülgün Ok, kadına yönelik şiddete dikkat çekerek, “Kadınlarımız ile örgütlü mücadelemiz günden güne büyüyor. Kadınlarımız ile kadına şiddete son vererek, ülkemizin kötü gidişatını değiştireceğiz. Umut kadında kadınların mücadelesinde” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları, kadın ve çocuk haklarıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamada 2020 yılında en az 297 kadın katledildiğiNİ, 161 kadının da şüpheli şekilde öldüğünün vurgusu yapıldı. CHP Çine Kadın Kolları Başkanı Gülgün Ok, yapmış olduğu açıklamasında, “Dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi ülkemizde erkek egemen sistemin ekonomi politikası, savaş ve şiddet altında yönetim adına dayattığı baskı, eşitsizlik, hak ihlalleri ve erkeğin kadına yönelttiği şiddet her geçen gün artmakta, kadının bedeni, kimliği ve emeği üzerindeki baskılar yoğunlaşmaktadır. Her yıl taciz, tecavüz kadın cinayeti ve bunun gibi türlü toplumsal, ekonomik, psikolojik ve fiziksel şiddetlere maruz kalan kadınlar rakamlarla anılırken diğer yandan erkeğin şiddeti ile mücadele eden kadınların sayısı gittikçe artmakta ve örgütlü mücadelenin değeri daha fazla önem kazanmaktadır. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve nihayetinde son bulması toplumsal barışı ve refahı ardından getirecektir. Bu nedenle devletin kadınlara yönelik her türlü şiddet eylemini açık bir şekilde kınaması ve cinsiyetçi dil, eylem ve uygulamalardan uzaklaşmasını, cinsiyetçi ve kadın erkek eşitliğini hükümsüz kılan yasal düzenlemelerin ve uygulamaların kaldırılmasını, konu ile ilgili çalışmaların ise kadın örgütleriyle birlikte hayata geçirilmesini, kadına yönelik şiddet eylemleri nedeni ile yargılanan erkeklere “haksız tahrik indirimi” ve “iyi hal indirimi” uygulamaktan vazgeçilerek uluslararası sözleşmeler hükümlerinin de dikkate alınarak caydırıcı yaptırımlar getirilmesini, aile içi şiddeti ve genel olarak kadın ve çocuklara yönelik şiddeti önlemek için iç hukuk normlarının ve Anayasal düzlemde korunan uluslararası sözleşmelerin uygulanabilirliğinin sağlamasını, kadınların ekonomik özgürlüğünün sağlanması ve fırsat eşitsizliğinin ortadan kaldırılması için kreş, sosyal güvenlik, parasız eğitim ve parasız sağlık gibi haklardan yararlanılmasının sağlanmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

“ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZİ BÜYÜTÜYORUZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak Türkiye’nin her bir köşesinde örgütleniyoruz” diyen Başkan Ok, “Hızla artan kadın üyelerimizle her geçen gün sesimizi çoğaltıyoruz. Şiddet gören yalnızlaştırılan kadın ve çocuklara yaşam hak destek hattımızla ulaşıyoruz. Onlara ''yalnız değilsin'' biz varız diyoruz. Kadın dernekleri ile kenetlenerek örgütlü mücadelemizi büyütüyoruz. 20121 yılında dipten gelen bir dalga ile kadınların ülkemizin kaderini değiştirebileceğine inannıyor, hepinizi en içten dilemlerimizle selamlıyoruz. Dünyayı kadınlar değiştirecek. Umut kadında kadınların mücadelesinde” dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler