29 Nisan 2024, Pazartesi

“Kokunun ayıbı CHP’li büyükşehir başkanınıza yeter”

30 Ocak 2020, Perşembe 11:11

     


Adalet ve Kalkınma Partisi Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun, Cumhuriyet Halk Partisi Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin’in AK Parti’yi eleştiren açıklamalarına cevap verdi. Başkan Tosun, “Aydın otogarının yanından geçerken burnumuzun direğini kıran o kötü kokunun ayıbı CHP’li büyükşehir başkanınıza yeter” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin’in AK Parti’yi hedef alan açıklamalarının çarpıtmadan ibaret olduğunu ifade eden Adalet ve Kalkınma Partisi Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun, Başkan Şahin’i eleştirdiği açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Açıklamalardaki neyi düzeltelim. Simit sarayının yüzde 51’nin Ziraat Bankası tarafından satın alındı yalanını mı? Neymiş devletin kurumları ve fabrikaları satılmış. Size bu ilçede bir yetki verildi. CHP’li Belediyeniz Büyükşehir yasasıyla köylerden geçen mallarının birçoğunu sattı, hatta peşkeş çekti. Sayın başkan bilginiz ya da haberiniz var mı? Bir de ülkeyi yönetseniz Allah korusun.

 

“ÇÖPLÜK AYIBI SİZE YETER”

Ben sizin yerinizde olsam ağzımı çevre konusunda hiç açmam. Kırkışık Mahallesi altındaki yıllardır vahşi depolama alanı olarak kullandığınız, zaman zaman yangınlar çıkan çöplük ayıbı size yeter. Aydın Otogarının yanından geçerken burnumuzun direğini kıran o kötü kokunun ayıbı CHP’li büyükşehir başkanınıza yeter. Menderese ve birçok akarsuyumuza arıtmadan akıtılan evsel atık suların ayıbı size yeter. Başka bir şey daha söyleyeyim. Yerel seçimler geçeli nerdeyse bir yıl oluyor. Seçimlerden önce gelen tepkiler üzerine apar topar yıktığınız, ama bir türlü yapamadığınız, sonra da hayırsever bir vatandaşın yardımıyla yapmaya çalıştığınız, ama bir türlü bitiremediğiniz küçücük Ormaniçi köprüsünün ayıbı size yeter.

 

ÇİNE’NİN KABUK BAĞLAMIŞ SORUNLARINI ÇÖZMESİ HASEBİYLE MUSTAFA SAVAŞ’I HEDEF ALIYORSUNUZ”

Milletvekillerimizi eleştiriyorsunuz. Özellikle de Çineli olması ve Çine’nin kabuk bağlamış sorunlarını çözmesi hasebiyle TBMM Kit Komisyonu Başkanımız Mustafa Savaş’ı hedef alıyorsunuz. Her gün yanından geçtiğiniz Hükümet Konağı inşaatından, SGK binasından, çözüme kavuşan tapularına kavuşanlardan gelmez değdiniz sonra ilçemize kazandırılan doğalgaz kullanıcılarından, velhasıl milletvekillerimizin, AK Parti’nin bu ülkeye kazandırdığı sizin de faydalandığınız birçok hizmetten hizmeti getirenlerden bu hizmetler için Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve yol arkadaşlarına hasta yatağında gece gündüz dua edenlerden utanın.

 

“GÜÇLÜ TÜRKİYE HEDEFLERİMİZE ULAŞACAĞIZ”

Şunu hala anlayamadınız. Tarımda üretici ve tüketici dengesini sağlamak gerekiyor. Sadece üreticiyi, sadece tüketiciyi düşünerek karalar alınmaz. Her ikisini de dengeleyerek götürmek gerekiyor. Birçok alanda millileşiyoruz. savunma sanayinde, tarımda da millileşiyoruz. Ancak çözmeye çalıştığımız konu enerji. Petrol ve doğalgazda dışa bağımlıyız. Bu açık bütün sektörleri etkiliyor. Mesela yemdeki sorunumuz da bu. Yemin içine ilave edilen protein dıştan geliyor. Yem fiyatları zor kontrol ediliyor. İşte seçim döneminde dolar saldırısı oldu. Yem 100 TL. sınırını bile aştı. Şimdi 70-80 TL bandında. Tabi ülkemiz içindeki spekülatörleri, stokçuları da unutmamak lazım. Patates olayında olduğu gibi. Sahi seçimlerde gezdirdiğiniz o yem çuvallarına ne oldu? İlçemizin yem sorunu çözüldü mü? Bakın ne zaman yem içine konan proteini kendimiz ürettik. O zaman işimiz daha kolay. Bunu da başaracağız. Hükümetimiz enerji meselesiyle ilgili güneş enerjisi, rüzgar enerjisi, HES, nükleer enerji jeotermal enerji vs. petrol ve doğalgaza alternatif enerji üretimine destek veriyor. Bu alanlarda yatırımlar yapıyor. Bunun yanında ülkemizin her köşesinde büyük yatırımlarla petrol ve doğalgaz araması yapılıyor. Bu alana müthiş kaynaklar aktarılıyor. Hatta bölgedeki bütün devletleri karşısına alıp Doğu Akdeniz’e sondajlar vuruluyor. Libya ile koridorlar ve anlaşmalar Akdeniz’deki bu satranç oyunun hamleleri. İnanıyorum ki çok yakında çok güzel haberler alacağız. Ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği daha güzel olacak. Cumhurbaşkanımız sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın gösterdiği 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine daha emin adımlarla ilerleyip, büyük ve güçlü Türkiye hedeflerimize ulaşacağız.

 

“HANİ SİZ ÇİNE ZEYTİN ÜRETİCİSİNİ KURTARACAKTINIZ”

Son dönemlerde CHP İlçe Başkanı polemik üreterek, siyasi terbiyeden ve seviyeden uzaklaşarak boğazına kadar suya battığına şahit oluyoruz. Bu açıklamaların neresini düzeltsek bilemiyoruz. Mesela zeytin ve zeytinyağı konusunda ahkam kesiyor. Seçimlerde şişelerle meydan dövdüğünüz OSB’deki zeytinyağı fabrikasıyla bütün Çine zeytin üreticisini kurtaracaktınız. Yıllarca OSB’yi eleştirdiniz. Ama fabrikalar işçi alımlarına başlayınca panik havasında fabrikalara işçi koymaya çalıyorsunuz. Şimdi sistem doğrudan üreticiye destek olarak değiştiriliyor. Şimdi destek dane zeytine de getirildi. Kilo da 15 kuruş. Zeytinyağına da destek aynen devam ettiriliyor. Kilo da 80 kuruş. Bakanlığımız destekleri artırarak devam ediyor. Mesela mazot ve gübre desteği geçen yıla oranla daha da arttırıldı. Bakanlığın 2020 bütçesinin (40,3 milyar TL) yüzde 54,5 ‘i yani 22 milyar TL tarımsal desteklere ayrıldı. Belki organik desteklemeden vazgeçilme açıklaması zamanlaması eleştirisi kabul edilebilir ama o da düzeltilebilecek bir mesele. Sonra Odaların görevini yaparak yetkililere uyarılarda bulunması olağan bir durum. Uyarıları yetkililer titizlikle inceliyor ve dikkate alıyor. Aynı Oda Başkanları da sizin yaptığınız uygulamalardan, değişik konulardan ötürü defaten açıklama yaptılar, yapıyorlar. Hangilerini dikkate aldınız. Buzağı desteğinin geç yatırıldığını sanki vaktinde yatırıldığında alkışlıyormuş gibi eleştirmiş. Yine bizim dönemde başlayan ari işletme desteği ve süt analiz desteği gibi kalemler artırılırken, annelerden doğan her buzağıya destekleme ödemesi başladığını biliyor musunuz? Ayrıca Ziraat Bankası işletme kredilerinde süspansiyon desteği ile tarım ve hayvancılığın desteklendiğini de biliyor musunuz?" (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler