19 Nisan 2024, Cuma

“3-4 yıl sonra inanın Çine’yi sizler bile tanıyamayacaksınız”

29 Aralık 2021, Çarşamba 09:43

     


AK Parti Çine İlçe Teşkilatı’nı ziyaret eden AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, “Buna inanarak söylüyorum ve 3-4 yıl sonra inanın Çine’yi sizler bile tanıyamayacaksınız. Bu kadar iddialı konuşuyorum. Onun ayak seslerini sizler duyuyorsunuz ve yaşıyorsunuz” dedi.

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Çine’de partilileri ile bir araya geldi. AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, Kadın Kolları Başkanı Ayşe Tozar, Gençlik Kolları Başkanı Egemen Yılmaz, AK Partili Belediye Meclis Üyeleri, Çine Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Celal Özden, Akçaova Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Nail Uzun ve partililer tarafından karşılanan Mustafa Savaş, yeni göreve getirilen İlçe Yönetimine hayırlı olsun temennisinde bulundu.

 

Parti binasında gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, “Bugüne kadar birçok engeli aştık, içinde bulunduğumuz engeli de aşıyoruz. Bu da nedir? Ekonomi. Kendileri İl Danışma Toplantımızda bu konuyla alakalı çok kapsamlı ve çok geniş bir bilgilendirme yaptı. Bu konularda sizi de bilgilendireceğini düşünüyorum ve sözü Milletvekilimiz Mustafa Savaş’a bırakıyorum" diye konuştu.

 

“YATIRIMLARIMIZ BİLİNİYOR AMA UNUTULUYOR”

AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, Efeler’de katıldığı 2 ayrı programın uzamasından dolayı geciktiğini belirtti ve gecikmeden dolayı partililerinden özür dileyerek söze başladı. Savaş, “Ben öncelikle yeni atanan Yönetim Kurulu Üyelerimize hayırlı uğurlu olsun demek istiyorum. Bugüne kadar davamız için hizmet etmiş, görev almış arkadaşlarımıza da bir kez daha teşekkür ediyorum. 2o yıldan buyana bu davaya gönül vermiş, ter akıtmış, gecesini gündüzüne katmış tüm dava arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Artık 2023 seçimlerine az bir süre kaldı. Sayılı günler çabuk geçiyor ve bir buçuk yıl kaldı ve güne vurduğumuzda 550 gün var. 2023 önemli bir eşik, önemli bir tarih ve çok çalışmamız gerekiyor. Bugüne kadar tüm seçimler önemliydi, girdiğimiz bütün seçimleri kazandık ve birinci parti olarak çıktık. 19 yıldan buyana yaptığımız yatırımlarla, eserlerle ve hizmetlerle ülkemizi zenginleştirdik, dönüştürdük. Gelecekle ilgili ülkemiz adına hedeflerimiz var, iddialarımız var. O hedeflerimizi gerçekleştirebilmemiz adına, büyük ve güçlü Türkiye adına Cumhurbaşkanımızın liderliğinde emin adımlarla ilerleyebilmesi için 2023 önemli. O nedenle ana kademe, kadın kolları, gençlik kolları ve hep birlikte kol kola verip saha olmamız gerekiyor. Son 3 ay kala seçim çalışması olmuyor. Artık pandeminin etkisinin azalmasıyla birlikte koşacağız, sahada olacağız. Kapı kapı, ev ev 19 yıldır yaptığımız yatırımları, bundan sonra yapacağımız yatırımları tek tek anlatmamız gerekiyor. Elimizde anlatacağımız malzeme çok, bunları anlatmamız gerekiyor. Bu yatırımlarımız biliniyor ama unutuluyor. Bunları tekrar tekrar hatırlatmamız gerekiyor” açıklamasını yaptı.

“TÜRKİYE’NİN ÖNÜ ÇOK AÇIK, BU KADAR NET SÖYLÜYORUM”

AK Parti iktidarının 19 yıldır büyük operasyonlar atlattığını söyleyen Savaş, “Bugüne kadar Cumhurbaşkanımızın önderliğinde oynanan bütün oyunların üstesinden geldik, bu operasyonlara bertaraf ettik. 19-20 yıl dile kolay, Cumhuriyet tarihimizin beşte biri yapıyor ve birçok konu unutuluyor. AK Parti olarak biz Gazi Meclisimizde 20. Bütçeyi onayladık ve tarihimizde bunun örneği yok. Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminde de 4. Bütçe oluyor. Bütçenin büyüklüğüne ve içeriğine baktığımızda vatandaşın vergilerinin yine vatandaşımıza hizmet olarak aktarıldığını görüyoruz. 2022 yılımızın 1 trilyon 750 milyar lira. Milli Eğitim Bakanlığımıza ayrılan bütçe 189 milyar, 2002’de bu rakam ne kadardı? 11 milyar lira. 11 milyar lira nerede, 189 milyar lira nerede. Sağlık Bakanlığına ayrılan bütçe 121 milyar, 2002’deki rakam ise, 13,5 milyar lira. Biz bu pandemide döneminde başarılı bir sınav verdiysek geçmişte yapığımız sağlık yatırımlarıyla oldu. Tüm gelişmiş ülkeler pandemi ile mücadelede sınıfta kaldı ama biz başarılı bir sınav verdik. Bu gelişmiş ülkelerde maske savaşları oldu, solunum cihazları sıkıntıları oldu. Bu ilkelerde para yok muydu, imkan yok muydu? Vardı. Aramızda bir fark vardı aslında, onların Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderleri yoktu. Tek fark buydu. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde o pandeminin etkisini en aza indirdik ve 2020 yılında büyüyen iki ülkede biri biz olduk. 2021 yılını da bu başarı ile bitireceğiz inşallah. 2022 yılı da başta ihracatımız, turizm gelirlerimiz ile daha iyi olacak. Ben buna inanarak söylüyorum. Ben bunu AK Partili bir milletvekili olarak değil eski bir bankacı ve ekonomist olarak söylüyorum. Orta ve uzun vadede Türkiye’nin önü çok açık, bu kadar net söylüyorum. Türkiye Cumhuriyetinin ikinci yüzyılına emin adımlarla yürüyor. 2. Yüzyılımızda bütün dünya bambaşka bir Türkiye ile karşılaşacak” ifadelerini kullandı.

“REKABET EDEMEYEN FİRMALAR DA YATIRIM YAPMIYORDU”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yatırım, istihdam, ihracat ve büyüme stratejisine dayalı bir ekonomi paketi açıkladığını hatırlatan Milletvekili Mustafa Savaş, “Biz bugüne kadar ihracat yaptık ve rakamımız 36 milyar dolardan 220 milyar dolara çıktı ihracatımız. 20 yıllık dönemimizde büyüme gerçekleştirdik. Milyonlarca gencimize aş ve iş olanağı sağladık. Ama biz daha fazla yatırım, daha fazla üretim ile daha fazla büyümek istiyoruz. Daha fazla gencimize aş ve iş imkanı sunmak istiyoruz. Her ytıl bir milyon gencimiz çalışma hayatına katılıyor ve genç bir nüfusa sahibiz. O genç nüfusa iş imkanı sunabilmek için, yarınlara hazırlayabilmek için daha fazla yatırım yapmamız gerekiyor. Bugüne kadar yüksek faiz, düşük kurdan kaynaklanan sıkıntılar yaşadık biz. Bu nedenle de yüksek ithalat, düşük ihracata neden oldu. Böyle olunca da ülkemiz ithalat cenneti oluyor. Rekabet edemeyen firmalar da bu nedenle yatırım yapmıyordu. Devletimizin de faiz giderlerini aşağıya çekmemiz gerekiyordu. 2002’de bütçe içerisinde faiz giderleri yüzde 43’tü ve biz bunu yüzde 11’lere kadar indirmiştik. Şimdi tekrar yükselmeye başladı” sözlerine yer verdi.

“BU ÜLKENİN EN ÖNEMLİ SORUNLARINDAN BİR TANESİ DE MUHALEFET SORUNUDUR”

“Biz vatandaşımızı enflasyonun altında ezdirmeyeceğiz” diyen Mustafa Savaş, “Biz 2023 için hep birlikte çalışacağız. Tabi içerideki ve dışarıdaki şer güçleri de boş durmuyor. Uyanık olmamız gereken bir dönemden geçiyoruz. Geçmişte yapmış oldukları, kurguladıkları oyunları ve tezgahları hepimiz biliyoruz. Bu ülkenin en önemli sorunlarından bir tanesi de muhalefet sorunudur. Ana muhalefet lideri yırt dışına gidiyor, ‘Türkiye’de can ve mal güvenliği yok’ diyor, bunu düşünebiliyor musunuz? Biz teyakkuzda olmamız gereken bir dönemden geçiyoruz, çok çalışmamız gereken bir dönemden geçiyoruz. Her zamanki gibi kenetlenmemiz gerekiyor. Cephanemiz, birliğimiz ve beraberliğimiz. Ben bu konuda sizlere güveniyorum ve teşkilatlarımız bizim için çok kıymetli. Teşkilat güçlüyse parti güçlü, parti güçlüyse ülke güçlü, Türkiye’miz güçlü. Bize düşen bir şey varsa her zaman yanınızda ve emrinizde olduğunuzu bilmenizi isterim. Bu memleketin bir evladı, bir Aydın sevdalısı olarak her zaman sizlerle birlikteyim. Buna inanarak söylüyorum ve 3-4 yıl sonra inanın Çine’yi sizler bile tanıyamayacaksınız. Bu kadar iddialı konuşuyorum. Onun ayak seslerini sizler duyuyorsunuz ve yaşıyorsunuz. Biraz sonra Çine Organize Sanayi Bölgemize gideceğiz ve büyük bir yatırımcımız bizleri bekliyor. Yine başka müjdelerimizde olacak ilçe halkımıza. Onları daha sonra açıklayacağım. Çünkü büyük projelerimiz olacak. Doğduğum büyüdüğüm topraklara olan borcumu ödemek adına, milletvekili arkadaşlarımız ile birlikte var gücümüzle çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Bunlar sizlerin desteği ile oluyor ve Allah sizlerden razı olsun. Sizlerin çalışması ve gayretleriyle bugünlere geldik, bundan sonra da hep beraber çalışacağız” diye konuştu.

 

Gerçekleştirilen toplantı sonrası Milletvekili Mustafa Savaş ve partililer, hazırlanan program kapsamında ziyaretler gerçekleştirmek üzere parti binasından ayrıldı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler