26 Nisan 2024, Cuma

Şahin: Yoksa belediyecilik oynamaktan başka bir hobileri olamaz

27 Mayıs 2020, Çarşamba 17:45

     


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, "Yoksa belediyecilik oynamaktan başka bir hobileri olamaz" dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, CHP'li yerel yönetim ile kendisini eleştiren Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çine İlçe Başkanı Cemal Çakır'a cevap niteliğinde bir açıklama yaptı. Şahin yapmış olduğu açıklamasında "AKP İktidarının ilçemize yaptığı ya da yapmaya çalıştığı yatırımların eksik ve yanlış taraflarını eleştirmemizi içine sindiremeyip dert eden sayın AKP ilçe başkanı arkadaşımız anlaşılan o ki temsil ettiği ülkemizin başındaki zihniyet modelinin tam bir kopyacısı olmuş. Yani diyor ki ‘’Sizler hiçbir şekil de bizi eleştiremezsiniz ve muhalefet edemezsiniz! Biz her zaman doğrusunu yaparız" dedi.

"İDDİA ETTİĞİ BİR KONU VARSA ÇIKARSIN BELGEYİ GÖSTERSİN"

Çine’nin en büyük sorunu göç ve buna bağlı olarakta nüfusunun azalmasıdır" diyen Başkan Şahin, "Dedik ki: Hastanenin yapılacağı alan Çine’nin girişinde değerli bir arazi. Yaz aylarında özellikle turizm güzergahı yolu olduğu için günlük binlerce araç geçiyor. İlçemiz hiç olmazsa ekonomiden faydalansın. Buraya işyerleri, dükkanlar yapalım. Hastane yapacak başka yer mi yok? Mesela Orman Şefliği’nin oturduğu arazi her şartıyla uygun ve şehrin o yönde genişlemesine de katkıda bulunur. Dediler ki: sağlık ekonomiden daha önemli! Demek bu yerde bir sihir var ki, her hasta burada garantili şifa bulacak. Ne diyelim demek ki bir bildikleri vardır. İlla ki hastane buraya yapılacak kadar inadım inat durumundalar. Belediye başkanımız da belediye meclisini olağanüstü toplantıya çağırarak hastane için gerekli izinleri çıkardı. Neme lazım yarın bir gün, bizlere engel oldular demezler hiç olmazsa! Dedik ki: aynı yerde koskoca merayı kaplayan ve insanların yaşadığı alana yapılacak kapalı cezaevi ile hastane yan yana komşu olacaklar. Hala sesleri çıkmıyor ne hikmetse. Şöyle çevreyi bir dolaşıp gezseler, vatandaşın düşüncelerini dinleseler dakikasında bu projeden vazgeçeceklerine eminim. Bunları iş olsun, sırf muhalefet olsun diye demiyoruz. Bunları halkımız söylüyor. Biz sözcüsüyüz. Ama işlerine gelmediği için yaptıklarını doğrudan sayıyorlar. Sayın AKP ilçe başkanı Ankara’dan göreve atanır atanmaz geçmişi bilmeden bir hevesle başladı basın üstünden siyaset yapmaya ve sallamaya. Evet, Çine’nin en büyük sorunu göç ve buna bağlı olarak da nüfusunun azalmasıdır. Bunun birçok sebebi vardır konuşulacak. Ama kendisinin açıklamasında dediği gibi bunun sebebi trafik sorunu ve kentin sıkışmasına çare olacak kentsel dönüşümün belediyemiz tarafından yapılmaması değildir. Yaptığı açıklamalar tamamen asılsız ve gerçeklerden uzak bilgisizce yapılmıştır. Bir defa Çine Belediyesi kentsel dönüşümü ne ada ne de parsel bazında hiçbir şekilde yapmamıştır. Kentsel dönüşüm konusunu çok iyi biliyorsa eğer, Aydın ili sınırları içinde hangi AKP’li belediye bu uygulamayı yaptıysa söylesin de bizde örnek alalım. Bir diğer gerçek olmayan konu da hükümet binası yapılmadan önce hangi kurum veya makam, belediye binasının da birlikte yapılmasını önerdi ve proje hazırladı? Eğer elinde bir belge varsa ve bizlerle paylaşırsa seviniriz. Siyasi yandaşlarınızın ağızlarına pelesenk ettiği bu yanlış bilgiyi yaymak size ne kazandırır oda ilginç bir konu. Sayın Çakır, mesleği hukuk olan okumuş yazmış birisi. Kanunu, kitabı bilmesi gereken birisi. Kendisine tavsiyem eğer iddia ettiği bir konu varsa çıkarsın belgeyi göstersin. Kamuoyu yanlışı da doğruyu idrak eder merak etmesin. Daha yolun başında yanlış akıl hocalarıyla siyaset yapmak, asılsız iddialar sallamak, üstelik de ufuk ölçer uzmanlığına soyunmak pek bir cesaret işidir. Yoksa belediyecilik oynamaktan başka bir hobileri olamaz" şeklinde konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler