20 Nisan 2024, Cumartesi

"BAKIN BAŞKAN NASIL TARİH VERİYOR"

24 Eylül 2020, Perşembe 13:54

     


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, "Bakın başkan nasıl tarih veriyor! Takipte kalın" dedi.

 

AK Parti Çine İlçe Başkanı Cemal Çakır, Çine'de 2. tur doğalgaz çalışmalarının başladığını ve hız kesmeden devam ettiğini ifade ederek, "İnşallah Çine'mizde doğalgaza kavuşmayan hiçbir hane kalmayacak. Bu projenin baş mimarı sayın TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve Aydın Milletvekilimiz Mustafa Savaş’a tüm Çine halkı adına tekrardan teşekkür ediyorum. Ancak son günlerde Sayın Belediye Başkanımız da bu konuya bayağı bir meyletti. Kendisinin heyecanını anlıyorum ancak sırf siyasi kaygılarla prim yapmaya çalışmasını üzüntüyle takip ediyorum. Çine halkı Çine Belediyesi'nden yamalı yol değil seçim öncesi vaat edilen 45 projeyi beklemektedir. Sayın Dinçer hükümetimizin yapmış olduğu projelerin tarihlerini vereceğinize vaat ettiğiniz kestane işleme tesisi, solucan gübresi fabrikası, fıstık fabrikası, mısır unu fabrikasını ne zaman açacağınızı, Çine’de tarım fuarını ne zaman kuracağınızı, Topçam Madran marketlerini ne zaman açacağınızı duyurun. Sayın başkandan ricam inşallah bundan sonra vaat edilen 45 projenin bitim tarihlerini duyurmasıdır" demişti.

 

"2005 YILINDA İLK BAŞVURU YAPAN BAŞKANDIR"

CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, AK Parti Çine İlçe Başkanı Cemal Çakır'a yanıt mahiyetinde bir açıklama yaptı. Şahin, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"AKP İlçe başkanının doğal gaz 2. bölüm çalışmalarıyla yakından ilgilenen Çine Belediye Başkanımızı eleştiren açıklaması elinden oyuncağı alınmış çocuğun ağlamasından farksızdır. Çine’yi seven ve ilçemiz ile ilgili her siyasetçinin bir defa şunu iyi bilmesi gerekir. Yapılan ne iş olursa olsun sırf muhalefet etmek amacıyla dayanaksız ve temelsiz bir şekilde eleştiri yapması önce kendisine sonra Çine’ye zarar verir. Şimdi gelelim gerçeklere Çine Belediye Başkanı Sayın Enver Salih Dinçer, Çine’ye doğal gazın gelmesi için daha 2005 yılında BOTAŞ’a ilk başvuruyu yapan ve daha sonraki yıllarda da bu talebini tekrarlayan ama ‘’olmaz’’ cevabı alan 21 yıllık CHP’li belediyenin başkanıdır.

 

"SIRF ÇİNE DOĞALGAZA KAVUŞSUN DİYE"

2017 yılında çıkarılan 20 bin ve üzeri nüfuslu ilçelere doğal gaz verilmesi yasasının gerçekleşmesi için yasada geçen ‘’Doğalgaz çalışması yapılan sokakların bozulma ve tamiratlarını ilçe belediyesi yaparsa oraya doğal gaz gelir’’şartına rağmen ilimizde ilk bu kararı göğüsleyerek kabul eden ilçe belediye başkanıdır Enver Salih Dinçer. BOTAŞ yetkili devlet kurumu doğal gazı ihaleye çıkarmış para kazanmıştır. Alan firma BOTAŞ’a parayı basmış ihaleyi almış, hizmeti karşılığı para kazanmıştır. Ama yol tamirat kısmını yüklenen belediye sırf Çine doğal gaza kavuşsun diye daha kasasından para harcamıştır ve harcamaktadır. Bu işten para kazanmış mıdır? Hayır! Daha da önemlisi halkımız bu hizmetin bedelini takır takır cebinden ödeyerek abone hakkını kazanmıştır. Kimse bedavadan doğal gaz abonesi yapılmadı. Üstelik dünyanın en pahalı doğal gazını kullanmaktadır. İlk kazmanın vurulduğu 2018’den şu bulunduğumuz ana kadar da ENERYA firmasıyla hep diyalog içinde çalışan kişidir Çine Belediye Başkanı.

 

"ONUN DA TARİHİNİ AÇIKLAYACAK"

Sayın AKP ilçe başkanı göreve geldiği süre içinde kaç defa firma yetkilileriyle görüştü de başkanın doğal gaz çalışmaları ile ilgili yaptığı açıklamalardan gocunuyor. Bir defa bile aramadı, bilgi almadı. Bunu biliyoruz. O zaman ne diye Çine Belediye Başkanı doğal gazın tamamlanmasıyla ilgili tarih verdiğinde çıkıp marifetmiş gibi eleştiriyorsun. Buna hakkın mı var? Doğalgazın geçtiği bölgelerde, vatandaşımız eğer ki evine kombi alamayıp, kalorifer sistemi döşeyemez ise bile en azından sadece bina bağlantı kutusuna sahip olmak için ENERYA firmasına bina olarak 775 lira ödeyip abone olup bağlantısı yapıldıktan sonra Çine Belediyesi yolları döşeyip modern bir görünüme kavuşturacaktır.

Çineli eski Başhekim Engin Tetik’in ricası ve çalışkanlığı ile Çine Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyelerinin hızlandırılmış kararlarıyla imar durumu geçen yeni Devlet Hastanesinin projesinin çizilmesi Sağlık Bakanlığı tarafından bitirildiği takdirde onun da tarihini açıklayacak Belediye Başkanımız. Şu anda daha bitmediği için çok üzgünüz tarih verilemiyor.

 

"NASIL TARİH VERİYOR, TAKİPTE KALIN"

Arazi toplulaştırma çalışmaları 2018 yılı içinde bitirilmesi planlanıyordu. Yetkiler bir kurumdan alınıp diğer bir kuruma acilen verildiğinden bilgi alacak ne bir yetkili ne de muhatap bulabiliyoruz. Sulama amaçlı yapıldığı söylenen proje, birçok çiftçiyi hayal kırıklığına uğratıp perişan ettiği yetmiyormuş gibi dahası birilerinin çıkarlarına hizmet eder noktaya kadar da geldi. Toplulaştırmanın ne zaman biteceğini tahmin edebilecek bir sorumlu yakalayabilirsek onu da halkımıza müjdelemek başkanımızın boynunun borcudur. Hükümet Konağının açılacağı tarih konusunda Belediye başkanımız sanırım tarih vermekten kaçınıyor. Herkesin dilinde bir 29 Ekim’de açılacak söylentisi var. Ayıp olmasın diye düşünüp tarih vermemiştir sanırım. Yıllardır yılan hikayesine dönen TOKİ ihalesi hele bir yapılsın, bakın başkan nasıl tarih veriyor! Takipte kalın." (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler