20 Nisan 2024, Cumartesi

Başkan Çakır: Şahin’in bu projeleri anlamaya ve kavramaya ufku yetmez

23 Mayıs 2020, Cumartesi 13:14

     


AK Parti Çine İlçe Başkanı Cemal Çakır, "Gerek hükumet konağı projemiz gerekse de hastane projemiz Çinemizin onlarca yıl bu alandaki ihtiyaçlarını karşılamaya yöneliktir. Sayın Şahin’in bu projeleri anlamaya ve kavramaya ufku yetmez" dedi.

 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çine İlçe Başkanı Cemal Çakır, yeni yapılacak olan devlet hastanesinin konumunu eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin'e yanıt verdi. Şahin'e "Eleştirilerinin hiçbir dayanağı ve gerekçesi yok, muhalefet etmek için eleştirmeye devam ediyorlar" diyerek açıklamasını sürdüren Çakır, "Öncelikle belirtmek istiyorum ki sayın CHP ilçe Başkanı Şahin’in açıklamaları beni hiç şaşırtmamıştır. Çünkü bu zihniyet bana CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın sözlerini hatırlattı. Sayın Altay bir TBMM Grup toplantısında hiçbir ilavede bulunmadan söylüyorum, ‘Bu hükumet yani AK Parti hükümetini kastediyor, dünyanın en doğru işini bile yapsa bizim bu hükumeti alkışlayacak halimiz yok’ cümlesini sarf etmişti. Görüyorum ki bu zihniyet sayın Şahin'e de sirayet etmiş. Sayın Şahin şimdi kalkmış yeni hastane yapılacak yerin değerinden bahsetmektedir. Sayın Şahin’e soruyorum ‘Sağlıktan daha değerli olan nedir?’ Burada Kanuni Sultan Süleyman’ın bir cümlesini hatırlatmak istiyorum, 'Halk içinde mu’teber bir nesne yok Devlet gibi, olmaya Devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi’. Ayrıca Efeler istikametinde yapılan her yatırımın oraya bağlı olan personelin Efeler’de yaşayacağını düşünmek sizin 20 yıldır ilçe belediyemizi yönetememenizin sonucudur. Trafik sorunu ve kentin sıkışmasının sebebi kentsel dönüşümü bile başarıyla gerçekleştirememenizdir. Çünkü siz kentsel dönüşümü ada bazında değil parsel bazında gerçekleştirdiniz. Bu sebeple de ilçemiz göç vermeye ve sürekli kan kaybetmeye devam etti. Allah’ın izniyle biz bu sorunu çözeceğiz" şeklinde konuştu.

 

"TARAFINIZCA KABUL GÖRÜLMEMİŞTİR"

Belediye binasınında Hükumet Konağı projesine dahil edilmesini arzu ettiklerini ve bu taleplerini Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ile de görüşerek ilettiklerini ifade eden Başkan Çakır, "Hükümet Konağı yapılırken birçok kesimden görüş almadığımızdan bahsediyorsun ama ilgili her kurumla görüş alışverişinde bulunulduğu gibi özellikle belediye başkanı sayın Dinçer ile de görüşülmüş hatta Belediye binasının da bu projeye dahil edilmesi, Çinemize büyük bir meydan kazandırılması talebimiz iletilmiş ancak tarafınızca kabul görülmemiştir. Gerek hükümet konağı projemiz gerekse de hastane projemiz Çinemizin onlarca yıl bu alandaki ihtiyaçlarını karşılamaya yöneliktir. Sayın Şahin’in bu projeleri anlamaya ve kavramaya ufku yetmez" dedi.

 

"SİZ OTURMAYA VE KONUŞMAYA DEVAM EDİN"

Dünyanın en uzun hatlı seramik fabrikasının Çine'de inşa ediliyor olduğunu hatırlatarak, fabrikada binin üzerinde kişinin istihdam edileceğini belirten Çakır, "OSB ile yaratmış olduğumuz istihdam son günlerde devam eden ve edecek yatırımlarla hız kesmeden devam etmektedir. Bir yandan ilçemiz için yatırımlara devam ederken diğer yandan da istihdam sağlamaya yönelik çalışmalarımız devam etmektedir. Son günlerde OSB’de 200 milyon euroluk yatırım yapan Bien seramik isimli şirkette sadece ilk etapta bin kişi ardından bin 500 kişi daha istihdam edilecektir. Hiç durmadan çalışmalarımıza devam ederken sadece oturdukları koltuktan eleştiri yaparak seçim öncesinde vaat etmiş oldukları 45 projenin üzerinden 1 yıldan fazla zaman geçmesine rağmen bu vaatlerden neredeyse hiçbirinin yerine getirilmediğini hatta bu projelere başlanmaya niyet dahi edilmediğini üzülerek takip etmekteyim. Siz oturmaya ve konuşmaya devam edin, bildiğiniz en güzel icraat" ifadelerini kullandı. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler