28 Mart 2024, Perşembe

"Aydın'ın yeni MKYK'da da temsil edilmesini bekliyoruz"

23 Mart 2021, Salı 16:28

     


AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, yarın yapılacak AK Parti 7’nci Olağan Büyük Kongresi’ne Aydın'dan bin 300 civarında partilinin katılacağını ve Aydın'ın yine MKYK'da temsil edilmesini beklediklerini söyledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, tvDEN ekranlarında her pazartesi yayınlanan 5G1K programının konuğu oldu. Başkan Özmen, Aydın’daki kongre sürecinin tamamlandığını ifade ederek, Çarşamba günü AK Parti 7’nci Olağan Büyük Kongresi’nin yapılacağını belirtti.

“AYDIN’DAKİ KONGRE SÜRECİMİZİ TAMAMLADIK”

Kongre süreci hakkında değerlendirmelerde buluna Başkan Özmen,”2019 yılının sonlarına doğru delege seçimleriyle beraber 7’nci Olağan Kongre sürecimizi başlatmıştık. Bir kısım ilçe kongrelerimizi yaptıktan sonra, salgın nedeniyle kongrelerimizi erteletmek durumunda kaldık. Cumayı Cumartesiye bağlayan gece erteleme kararları geldi. Uzun bir müddet bu ertelemeler devam etti. 2020 yılının Ağustos ayından itibaren kalan ilçe kongrelerimizi tamamladık. Ocak ayında da il kongremizi gerçekleştirdik. Ardından Kadın ve Gençlik Kollarımızın il kongrelerini yaparak, Aydın’daki kongre sürecimizi tamamladık. Genel merkezimizin Kadın ve Gençlik kongrelerini de yaparak inşallah Çarşamba günü de 7’nci Olağan Büyük kongremizi de gerçekleştireceğiz. Şimdiden kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Biz de Aydın'dan 40'a yakın araç ve bin 300 civarında partilimizle kongreye katılacağız. 65 yaş üstü partililerimize kongreye katılmamaları tavsiyesinde bulunduk. Gelecek olan diğer partililerimize de HES kodu uygulaması başta olmak üzere diğer sağlık koşulları azami şekilde uygulanacak. Aydın'ın daha önceki kongrelerde olduğu gibi bu kongredeki seçimde de MKYK'da temsil edilmesini bekliyoruz” dedi.

“BAŞKAN DEĞİŞTİ, KONGREDE SEÇİLEN YÖNETİM DEVAM EDİYOR”

Özmen, “Şu anda herhangi bir değişiklik beklentimiz yok. Normal süreçte bildiklerimizde. Tabi arkadaşlarımızın içerisinde görevden affını isteyen olur, ya da başka bir sebepten olur onu bilemeyiz insanlık hali, ancak Çine’de Cemal kardeşimizin görevden affını istemesinden sonra Siyasi Hukuk İşler Başkanımız bir müddet vekâleten devam etti görevine. Genel merkezimiz bir asaleten atama gerçekleştirmek istedi, çünkü 2023 sürecine giriyoruz. Yönetimin güçlü olması gerekiyor, asaleten bir başkan olması gerekiyor. Bu noktada istişare ettik, Mithat Burhan Kandemir kardeşimiz bu göreve genel merkezimiz tarafından layık görüldü. Geçen hafta Salı itibariyle görev kendisine tevdi edildi. Hayırlı olsun ilçemize de. Sadece başkan değişti, kongrede seçtiğimiz yönetim devam ediyor” diye konuştu.

“BİRÇOK YASAL DÜZENLEMEYLE KADINLARIMIZIN HAKLARINI KORKUYORUZ”

Özmen, “İstanbul Sözleşmesi’nin içeriğindeki birtakım maddelerin yanlış yönlendirmesinden dolayı toplumda bir algı oluştu. Özellikle cinsel yönelimler ve tercihler konusunda,18 yaş altındaki kişilerin ve çocuklarında aslında cinsel tercihleri açısından serbest bırakan yönüyle ciddi anlamda tepkiler topluyordu. Bu bakımdan da bir kamuoyu oluşmuştu. Bu kamuoyunda oluşan tepki neticesinde İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması zaten uzun zamandır konuşuluyordu. Cumayı Cumartesiye bağlayan gecede resmi gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla bu sözleşmeden çıkıldı. Tabi bunu maalesef toplumda yanlış dile getiren kimseler var. Kadınlarımızın hakkı, hukuku sadece İstanbul Sözleşmesi’yle korunmuyor. Başta anayasamız olmak üzere Türk Medeni, Türk Ceza Kanunu ve ailesinin korunması hakkındaki kanunda zaten birçok yasal düzenlemeyle kadınlarımızın haklarını koruyoruz. Yine bunun yanında ‘KADES’ gibi birçok uygulamayla hem İçişleri Bakanlığımız hem de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız kadınlarımızın haklarını zaten birçok noktada koruyorlar. Bu bakımdan bir sözleşmeden çıkılmasıyla kadılarımızın bundan sonra haklara sahip olmayacağı şeklinde yorumlamak doğru bir yaklaşım değil. Biz büyük bir medeniyetin mensubuyuz. İnsanlarımızın haklarını, hukuklarını korumak için birtakım yabancı kaynaklara ihtiyacımızın olmadığını düşünüyorum. Bize değerlerimiz, geleneklerimiz kadınları bir emanet olarak teslim ediyor. Bu bakımdan ayrıca bir sözleşmenin varlığıyla, yokluğuyla kadınlarımızın haklarının korunmamasının bu kadar gündemde olmasına ben asla anlam veremiyorum. Biz kendi medeniyet birikimimizle birçok sözleşmeyi ve kanunu kendimiz yapabiliriz. Bu noktada dışarıdan bir kanun ihracına ihtiyacımız olmadığı kanaatindeyim. Kuvvetle muhtemel hazırlanacak olan yasa tasarısı da bu içerikle hazırlanacaktır. İstanbul Sözleşmesi’nden eminim kat kat ötede bir çalışma olacaktır” diye konuştu.

“BİRTAKIM BEKLENTİLERE CEVAP VERİLMEMİŞ OLABİLİR”

Piyasadaki dalgalanma hakkında konuşan Özmen,” Son 2-3 senedir bu tür girişimlere çokça şahit olduk. En son Ayasofya açıldığında oldu, öncesinde 2018 Ağustos ayında çok net bir şekilde oldu. Bu tür girişimlerin neticesinin anlık olduğunu düşünüyoruz. Bu köklü bir sıkıntı değil. Kuvvetle muhtemel cumaya doğru hafta sonuna doğru rakamlar olması gereken yere gelecektir. Makroekonomik verilerde dövizin ve altının bu kadar artmasını gerektirecek herhangi bir şey olmadığını zaten birçok ekonomistte söylüyor. Bu bakımdan sadece Merkez Bankası başkanının değişikliğiyle olayı ilintilememek lazım. Neticede faiz oranlarının son zamanlarda çok yükseltilmiş olması bunun karşılığında AK Parti iktidarının düşük faiz politikasını yan yana koyduğumuzda belki birtakım beklentilere cevap verilememiş olabilir. Bu bakımdan bu değişiklik gerçekleşmiş olabilir” dedi.

“AYDIN’A VE ÜLKEMİZE HİZMET ETMEK İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUZ”

Parti içindeki sıkıntıdan bahsetmeyi doğru bulmadığını ifade eden Özmen, “Bizim AK Parti teşkilatımızdaki bir sıkıntıdan bahsetmeyi ben doğru bulmuyorum. Bir ailede bazı noktalarda kardeşler arasında, anne baba arasında görüş ayrılıkları olabilir. Bunların sıkıntı olarak dışarıya yansımış olmasını ben kabul etmiyorum açıkçası. Neticede milletvekillerimizle beraber teşkilatlarımızla birlikte Aydın’a ve ülkemize hizmet etmek için gayret ediyoruz. Bu noktada teşkilatımızın vatandaşımızın taleplerini yukarıya doğru bir şekilde ulaştırmak için gayret ediyoruz. Bu noktada da yine kiminle çalışılacağı takdir yetkisi tamamen Sayın Cumhurbaşkanımıza aittir. Neticede partinin ve hareketin lideri odur. Bu bakımdan Cumhurbaşkanımız kime bu görevi tevdi ederse bizim için konu bitmiştir. Diğer vekil arkadaşlarımız ve herkes içinde ben böyle olacağını düşünüyorum. Bizde karar anına kadar istişare yapılır, karar verildikten sonrada herkes o karara saygı duyar” ifadelerini kullandı. (AYHAN BOĞATARAN)







 
Son Eklenen Haberler