28 Mart 2024, Perşembe

Başkan Şahin: Cezaevi ile hastane ne kadar sağlıklı bir komşuluk gösterecek

22 Mayıs 2020, Cuma 13:03

     


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, "Efeler istikametinde yapılan her türlü yatırım, oraya bağlı olan personelin Efeler'de yaşamasını, yakın olmasını sağlar. İkincisi hastanenin yapılacak olan yeri ilçemiz girişinde olması ve karayolu kenarında olması özelliği ile bence Çine’nin en değerli arazisidir" dedi.

 

 

CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, yapmış olduğu açıklamasında yapılacak olan yeni modern hastane için belirlenen yerin ilçenin en değerli arazisi olduğunu belirterek, "Oysa oraya bir çok iş yeri yapılıp bölge ekonomisine daha fazla katkı sağlanabilirdi. Hastanelerin etrafında sosyal ihtiyaç kurumları ve sağlık ile ilgili vatandaşa hizmet veren yan sektörler ile ilgili iş yerleri açılması gereklidir. Ama maalesef bu alanlar yeterli değildir. Diğer bir sorun ise, oraya yapılacak olan kapalı cezaevi ile hastane yan yana ne kadar sağlıklı bir komşuluk gösterecekler, o da ayrı bir konu" dedi.

 

"EKSİKLİĞİ VARDIR Kİ ELEŞTİ ALIYORDUR"

"Eleştirilen ne varsa mutlaka bir yanlışlığı, eksikliği vardır ki eleştiri alıyordur" diyerek açıklamasında Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çine İlçe Başkanı Cemal Çakır'a da cevap niteliğinde ifadeler kullanan Başkan Şahin, "Muhalefet demek yapılan şey doğru olsa da eleştirmek değil, yapılan yanlışlıkları göstermektir" diyen AK Parti Çine İlçe Başkanı Cemal Çakır’ın ifadesinin altında bir suçluluk duygusu yatmaktadır." Sen her yaptığının doğru olduğunu iddia ediyor ve muhalefeti suçluyorsan durum vahim demektir. Eleştirilen ne varsa mutlaka bir yanlışlığı, eksikliği vardır ki eleştiriliyordur. Buradan açıklama yaparken laf olsun torba dolsun diye açıklama yapılmaz. Bir dayanağı ve gerekçesi vardır ki, bunu okuyan da değerlendirir ve doğruyu yanlışı idrak eder" diye konuştu.

 

BAŞKAN ŞAHİN: ELEŞTİRMEK ELBETTE BİZE DÜŞÜYOR

Başkan Şahin açıklamasına şu ifadeleri ile devam etti:

"Hastanenin şehir dışında yapılarak ilçenin gelişmesini ve genişlemesini savunanlar, Çine’nin göbeğine oturtulmuş yeni hükümet konağı binasını görmezlikten geliyorlar. Ne yani 15 trilyon lira harcandı diye konuşturmayacak mısınız? Hizmeti yapın arkadaş, sırf muhalefet olsun diye karşı çıkan yok merak etmeyin. Hani diyor ya çiçeği burnunda AK Parti İlçe başkanımız trafik sorununu çözemeyen zihniyet bizi eleştiriyor diye. Sen o binayı oraya yaparken neden bir çok kesimden görüş almadın. Neden yoğunluktan oluşacak trafik sorununa bende katkıda bulunacağım diye düşünmedin. Neden Çine’ye yapılacak cezaevi yeri ile ilgili hiçbir AKP’li konuşmuyor? Çünkü onlarda bu yanlışlığın farkındalar. Konuşamıyorlar bile. Oldu bitti ye getirilen bu proje hakkında eleştirmek görevi elbette bize düşüyor. Ne yani konuşmayalım mı şimdi sayın başkan. Size tavsiyem baştaki iktidarınızın yaptığı gibi, medyası, yandaşları ve trolleri ile bir savunma mekanizması olarak sizin gibi düşünmeyenleri daha baştan suçlamaya kalkmayın. Önce çıkın Çine Belediye başkanımız sayın Enver Salih Dinçer ve belediye meclis üyelerimize bir teşekkür edin. Çünkü onlar ilçemize gelecek hastane için bu zor günler de olağanüstü meclisi toplayarak sizlerin işini kolaylaştırmış ve çabuklaştırmışlardır. Açık arayarak bizde mutlu olmuyoruz merak etmeyin. Sadece sayenizde dibe vurmuş ülkemizin, mutluluk maskesi takmak zorunda bırakılan cefakar vatandaşımızın sözcüsü oluyoruz. Bunu yaparken de size danışacak ve izin alacak değiliz." (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler