20 Nisan 2024, Cumartesi

“CHP’de adayların önseçimle belirlenmesini istiyoruz”

19 Kasım 2022, Cumartesi 12:41

     


CHP Nazilli İlçe Örgütü tarafından düzenlenen yemeğe katılan Ali Petek, “CHP’de milletvekili adayların önseçimle belirlenmesini istiyoruz ve bu nedenle Aydın’da çoban ateşini yaktık” dedi.

Nazilli İktisadi Bilimler Fakültesi Maliye Bölüm Başkanı ve aynı zamanda CHP’nin Aydın’da önde gelen isimlerinden Ali Petek, partisinde milletvekillerinin önseçim yapılmadan belirlenmesini istemediklerini belirtti.

“AYDIN’DA ÇOBAN ATEŞİNİ YAKTIK”

Parti içi demokrasinin yaşatılabilmesi için milletvekili adaylarının önseçim ile belirlenmesi için Aydın’da çalışmalar başlatan Öğretim Görevlisi Ali Petek, “Mesleğim gereği CHP’nin herhangi bir kademesinde bugüne kadar görev almadım. Sadece 2016-2018 yılları arası Emek Büroları Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeliği görevinde bulundum. Partimizde son dönemlerde atama kararı ile belirlenen milletvekilliği adaylığının, demokrasi gereği yeniden önseçimle belirlenmesi için çalışma başlattım. CHP’de milletvekili adayların önseçimle belirlenmesini istiyoruz ve bu nedenle Aydın’da çoban ateşini yaktık” diye konuştu.

“ÖNSEÇİM OLURSA AYDIN’DAN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLMAYI HEDEFLİYORUM”

Daha önce Aydın’ın farklı ilçelerinde düzenlediği toplantılar ile partilileri ile buluştuğunu söyleyen Petek, “Aydın’da partililerimiz ile bir araya gelebilmek adına çeşitli ilçelerde toplantılar düzenliyorum. Son olarak Söke’de düzenlediğimiz toplantımıza yaklaşık 200 partilimiz katıldı. Bu toplantılarımızda partili arkadaşlarla istişareler ediyoruz. Dün akşam Nazilli İlçe Örgütümüzün düzenlediği yemekte de, önseçim fikrimi tekrar yineledim ve çok sayıda partilimiz ve bazı ilçe başkanlarımız da bu konuda hemfikir. Genel merkezimiz 2023 seçimlerinde milletvekili adaylarını önseçim ile belirleme kararı alırsa, bende Aydın’dan milletvekili aday adayı olmayı hedefliyorum” ifadelerini kullandı. 







 
Son Eklenen Haberler