8 Mayıs 2024, Çarşamba

“Deve güreşi de Çine’mizin 10 milyonu da yine yalan oldu”

19 Şubat 2024, Pazartesi 12:46

     


AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, Çine Belediyesi tarafından düzenlenecek olan Deve Güreşi Festivali için gizli bir şekilde 10 milyon liralık arsa satışı yapıldığını belirterek, “Deve güreşi de Çine’mizin 10 milyonu da yine yalan oldu” dedi.

Cumhur İttifakı Çine Belediye Başkan Adayı Ali Dinçer ve partililer, ilçedeki seçim çalışmalarını kesintisiz olarak devam ediyor. Cumhur İttifakı ortaklarının yanı sıra Çine Ziraat Odası ve Şoförler Odası Başkanı’nın da yer aldığı kafile, Bereket Mahallesi’nde Çine Belediye Başkan Adayı için destek istedi.

“500 GÜN İÇERİSİNDE HAK SAHİPLERİNE TESLİM EDECEĞİZ”

Burada önemli açıklamalarda bulunan AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, Çine Belediyesi’nin mahallelerdeki taşınmazları satmaya devam ettiğini ifade etti. 31 Mart yerel seçimlerinin, Çine'nin makus talihinin değişimi için önemli bir seçim olacağını söyleyen Başkan Kandemir, “Bereket Mahallesi, AK Parti'yi her zaman desteklemiş, desteklerini hiçbir zaman esirgememiş önemli mahallelerimizden bir tanesi. Öncelikle bunun için sizlere çok teşekkür ediyoruz. 2019'da da bu desteğinizi esirgemediniz ama maalesef Çine'de 417 gibi az bir farkla seçimi kaybettik. Fakat bu seçimde komşu ilçemiz Yatağan, CHP zihniyetinden kurtularak AK Belediyecilik ile tanıştı. Gerçek belediyecilik anlayışı ile gerçek hizmetleri ve gerekli desteği alarak bizden kat kat öne geçti. 2019'da yaptığımız bu hatayı inşallah 31 Mart seçimlerinde yapmayacağız. Hatırlarsanız o dönem biz verdiğimiz sözlerin tamamını yerine getirdik. Hükümet Konağı, yeni Çine Devlet Hastanesi, Organize Sanayi ve en önemlisi ilçemizi doğalgaz ile tanıştırdık. Çine'nin en büyük sorunu olan konut ihtiyacı 82 konutluk TOKİ projesini tamamlayıp hak sahiplerine dağıttık. Şimdi de 288 konutluk 2. etap projemiz başladı, 500 gün içerisinde hak sahiplerine teslim edeceğiz. Gençlerimizi ve ilçe halkımızı konutsuz bırakmayacağız. AK Belediyecilik ile tanıştıktan sonra Kavaklıdere ilçesinde 11- 12 etaplık TOKİ projeleri yapıldı. Bizde bunun aynısını ilçemizde de hayata gireceğiz. Yaptıklarımız yapacak olduklarımızın teminatıdır” diye konuştu.

“BU ÇUVALLARI DAHA SONRA GÖREN OLDU MU?”

Çeyrek asırdır CHP Belediyeciliği ile Çine’nin adeta köye dönüştüğünü dikkat çeken Kandemir, “Karşı taraf ne yapıyor? Diye bakacak olursak, 25 yıldır olduğu gibi Çine’mizin değerlerini yok etmeye, vizyonsuzlukları ile ilçemizi adeta köye dönüştürmeye devam ediyorlar. Kendileri geçen dönem ilçe halkına birçok söz vermişti. Bunlar neydi diye bir hafızamızı yoklarsak Çine Yem Fabrikasını kuracaklardı, hatta köy köy yem çuvalları ile gezmişlerdi. Bu çuvalları daha sonra gören oldu mu? maalesef hiçbirimiz görmedik. Kent Meydanı yapacaklarını söylediler, otopark yapacaklarını söylemişlerdi, Alabanda’ya alt geçit, Çine ile Eskiçine arasına yol, ‘Akçaova Mahallemize sanayi sitesi ve mezbaha yapıyoruz’ dediler, temellerini atıp şov yaptılar ama gerisi gelmedi. Köylerde parke taşsız yer kalmayacak dediler, bunu da yapmadılar. Maalesef her zaman yaptıkları gibi söz verip yapmıyorlar” açıklamasında bulundu.

“SATMAYA DEVAM EDİYORLAR”

Çine Belediyesi tarafından ilçenin geleceği ve kültürünün yok edildiğini belirten Başkan Kandemir, son olarak şunları kaydetti:

“Yıllardır geleneksel hale gelen deve güreşini yapacağız dediler onu da yapmadılar. Hatta deve güreşi yapacağız diye daha Cuma günü Hamitabat Mahallesi'nde 10 milyonluk arsa satışı gerçekleştirdiler. Daha önce 25 milyonluk Eskiçine’deki yapılan satışların dışında, 10 milyonluk daha satış gerçekleştirdiler. Deve güreşi de Çine’mizin 10 milyonu da yine yalan oldu Her zaman yaptıkları gibi seçim öncesi 30 günlük yaptıkları işlerle, 5 yılımızı heba ediyorlar. Sizlerden ricam her zaman yaptığınız gibi Büyükşehir’de Mustafa Savaş’a Çine'de de Şehr-ül emin, yani kendisinden emin olan kişi ve adayımız Ali Dinçer'e sizlerden tam destek istiyoruz.” (FATMA AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler