20 Nisan 2024, Cumartesi

AK Partili Savaş'tan Çinelilere önemli vaatler

18 Ağustos 2021, Çarşamba 20:07

     


AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Çine’nin kırsal mahallelerine ziyaret ederek muhtarların ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Savaş, kendisine iletilen sorunların çözümü için ilgili kurumlarla temas kurarken, Elderesi ve Dutluoluk mahallelerine de halı saha ve gölet yapımı için söz verdi.

 

TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Çine Cumalı Mahallesi Tokmak Kahvehanesi’nde bölge muhtarlarıyla bir araya geldi. Milletvekili Savaş’ın Çine ziyaretine, AK Parti Çine İlçe Başkanı Burkan Kandemir ile Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Demir ve AK Parti Çine Gençlik Kolları Başkanı Egemen Yılmaz, Çine Belediye Meclis Üyesi Şakir Deniz, Çine Muhtarlar Derneği Başkanı Halil Kapıkıran da eşlik etti.

 

Burada muhtarların sorun ve taleplerini dinleyen Mustafa Savaş, daha sonra gittiği Bereket Mahallesi’nde Muhtar Erol Yaşar ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Mahalle halkı ve Muhtar Erol’un kendisine ilettiği taleplerin çözümü için ilgili kurumlara talimat veren Savaş, belediyelerle ilgili talepleri de gerekli yerlere müracaat etmelerini istedi.

“MAHALLELERİMİZDEN PARKE TAŞI, YOL VE GÖLET TALEPLERİ OLDU”

Oradan da Elderesi Mahallesi Muhtarı Ahmet Yaldız, İbrahimkavağı Mahallesi Muhtarı Faruk Duman, Çatak Mahallesi Muhtarı Mikail Sevim, Kavşıt Mahallesi Muhtarı Ali Orhan, Dutluoluk Mahallesi Muhtarı Sadık Yıldız ile mahalle sakinleriyle bir araya gelen Savaş, muhtarlardan ve mahalle halkının taleplerini değerlendirdi. Savaş, “Bugün Çineli muhtarlarımızı ve hemşerilerimizi ziyaret ettik. Öncelikle ilgi ve alakaları için çok teşekkür ediyorum. Kendilerinin bizden talepleri oldu. En fazla mahallelerimizden parke taşı, yol, yaşanan su sorunları için gölet talepleri oldu. Bunların gerekli çalışmaları yapılması için biz de ilgili kurum amirlerimize konuyu aktardık ve taleplerin karşılanmasını istedik” dedi.

KAVŞİT MAHALLESİ’NDE BABAMI YAD ETTİK”

Kavşit Mahallesi’ne gerçekleştirdiği ziyarette duygu dolu anlarda yaşadığını belirten Savaş, “Kavşit Mahallesi’ne gerçekleştirdiğimiz ziyarette, mahallenin yaşlıları, babam Ormancı Ali’den sıkça söz etti. Kavşit Mahallesi’nde yaptığı hizmetlerden söz etti. Bu da beni duygulandırdı. Bu vesileyle babamı hep birlikte yad ettik” diye konuştu.

“BU SÖZLERİMİZİ EN KISA ZAMANDA YERİNE GETİRECEĞİZ”

Elderesi Mahallesi Muhtarı Ahmet Yaldız ile mahalleli gençlerin talepleri arasında yer alan halı saha yapımı için söz verdiğini belirten Milletvekili Mustafa Savaş, “Gittiğimiz mahalleler arasında genç nüfus, Elderesi ve Dutluoluk mahallelerimizde olduğunu öğrendik. Elderesi Mahallemizde yaşayan gençlerimiz futbol oynayabilmek için Yenipazar Karacaören’e gittiklerini söyledi. Ben de bunun üzerine Çine’ye yapacak olduğumuz 10 halı sahanın birini bu mahallemize yapılması için İl Gençlik ve Spor Müdürümüz Cenap beye ilettim. Son olarak ziyaret ettiğimiz Dutluoluk Mahallesi’nde Muhtar Sadık Yıldız ile mahalle halkı meyve yetiştiriciliği yaptıklarını ve su sorunu yaşadıklarını aktardı. Aynı zamanda genç sayısı fazla olan bu mahallemize de bir halı saha yapılması için söz verdik. Bu sözlerimizi en kısa zamanda yerine getireceğiz” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler