29 Mart 2024, Cuma

ŞAHİN: ÇİNE BELEDİYESİ BORCU DÜŞÜK BELEDİYELER ARASINDADIR

14 Temmuz 2020, Salı 11:22

     


CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, "65 köyden dönüşen, bir belde ve 6 merkez mahallesiyle, Aydın’ın en fazla mahallesine sahip Çine Belediyesi, il bazında borcu düşük olan belediyeler arasındadır ve her türlü ekonomik zorluğa rağmen de vatandaşına hizmet etmektedir" dedi.

 

CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, son belediye meclisinde yaşanan olaylar hakkında basın açıklaması yaptı. Şahin, "07 Temmuz 2020 Salı günü yapılan Çine Belediyesi Olağan Meclis Toplantısı'nda AK Parti tarafından talep edilen ve meclis çoğunluğu ile ile reddedilen encümen üyeliği başvurusu, görülüyor ki AKP’li arkadaşların yüreğine dert olmuş. Bakmışlar bu iş olmuyor, bari kamuoyunda biraz ses getirelim ve insanlar bizim iyi bir muhalefet yaptığımızı sansınlar hiç olmazsa düşüncesiyle mecliste yaşananları hasıraltı etmeye çalışmışlardır. Siyaset hayatım boyunca böyle bir meclis toplantısına şahit olmadım. Meclis toplantısı olalı tam bir hafta oldu. Orada yaşananları ve konuşulanları duyduğumda gerçekten çok üzüldüm. Çine’nin yerelde yönetilmesinde karar alma yetkisine sahip olan bazı meclis üyesi arkadaşların bilgi ve tecrübe eksikliğinin boyutunu görünce de inanamadım. Ve konunun bir an evvel unutulmasını temenni ettim. Hatta yerel basında ki arkadaşlar da üzülmüş olacak ki, onlar bile birçok şeyi yazmayarak meclise saygılarını göstermişler gördüğüm kadarıyla" diye konuştu.

 

"BORCU DÜŞÜK OLAN BELEDİYELER ARASINDADIR"

Şahin, açıklamasına şu sözleriyle devam etti: Şimdi şunu bir kere çok iyi bileceğiz. Belediye ve organları, kanunlar çerçevesinde demokrasi ile yönetilir. Yani çoğunluk ne derse o olur. Çoğunluk Belediye başkanını ve meclis üyelerini seçer. Çoğunluk mecliste alınacak kararları belirler. Çoğunluk meclis komisyonlarını ve encümen üyelerini belirler. Yani Çine’de de çoğunluğun bir adı var. Adı da Millet ittifakıdır. Beğenirsin beğenmezsin ama en azından saygı duymayı bileceksin. AKP’liler Aydın ili sınırları içinde ellerinde olan hangi belediyelerde muhalif meclis üyelerine encümen üyeliği verdiler de Çine’de üyelik istiyorlar? Bir tane örnek gösterebilirler mi? Bu olayın gerçekleşmesi siyasetin doğasına aykırıdır. En basitinden CHP İlçe başkanı olarak benim AKP ilçe toplantısına katılmayı istemem gibi bir durumdur. Meclis toplantısını terk etmeye kalkışmakla sadece kendinizi kandırırsınız. Basit bir şovdan ileriye gitmez. Kendilerine tavsiyem, İstanbul Büyükşehir Belediyesindeki AKP’li demokrat meclis üyesi mevkidaşlarını örnek almalarıdır. Meclis çoğunluğu AKP’de olduğu için bir tane bile encümen üyeliğini seçim yoluyla bile olsa rakiplerine kaptırmıyorlar! Bir diğer üzücü konuda AKP’li bir belediye meclis üyesinin adeta meclisle dalga geçer gibi önerdiği çözüm yollarıdır. Pavyonlara ceza kesilmemesi ve düzenlemeye alınması, belediyeye ait olan köy kahvehanelerinin gerekirse kapatılması gibi benzer talihsiz görüşler büyük bir bilgelikle yapılmış gibi duruyor! Memleketimiz ekonomide şahlanışa geçtiği için buna bağlı olarak da belediyemizde borçlarından kurtulamıyor, alacaklarını da tahsil edemiyor tabi ki. Yani onlara göre ülkemiz ekonomik olarak güllük gülistanlık. AKP’li meclis üyeleri ve ilçe başkanı da memleketi refah içinde yöneten büyüklerinden feyz almışlar olsa gerek, belediye borçları üzerinden akıl vermeye çalışıyorlar. AKP faiz lobisinin öz evladıdır. Kimseye martaval okumayın. Aklınızı kendinize saklayın. 65 köyden dönüşen, bir belde ve 6 merkez mahallesiyle, Aydın’ın en fazla mahallesine sahip Çine belediyesi, il bazında borcu düşük olan belediyeler arasındadır ve her türlü ekonomik zorluğa rağmen de vatandaşına hizmet etmektedir. Sizler iktidar partisi olarak, parasız ve borçlu bırakılan belediyeleri nasıl rahatlatır ve daha iyi hizmet eder duruma getiririz, onu düşünün. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler