• 7 Kasım 2026, Cumartesi 14:45

Çine’de emekli hemşire ve öğretmenden hayat kurtaran müdahale

Aydın’ın Çine ilçesinde kaldırımda epilepsi nöbeti geçirerek yere yığılan bir kişi, tesadüfen olay yerinde bulunan emekli hemşire ve öğretmenin zamanında müdahalesiyle hayata tutundu. İlk müdahalenin ardından sağlık ekiplerine teslim edilen kişi, tedbir amacıyla hastaneye kaldırıldı.

Olay, Çine ilçesi Şevketiye Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı’nda saat 14.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 30 yaşlarında olduğu değerlendirilen ve kimliği henüz öğrenilemeyen bir erkek, kaldırımda yürüdüğü sırada aniden fenalaşarak yere yığıldı. Şahsın nöbet geçirdiğini fark eden çevredekilerden Fevzipaşa Sevim Kalkan İlkokulu öğretmeni Özgür Duman ile olay yerinin yakınında bulunan Mavi Karadeniz Ekmek Fırını çalışanı emekli hemşire Gülsüm Duman hemen harekete geçti.

ÖRNEK MÜDAHALE HAYAT KURTARDI

Epilepsi nöbeti geçirdiği öğrenilen kişiye müdahale eden öğretmen Özgür Duman, şahsı yan pozisyona getirerek ilk yardım uyguladı. Emekli hemşire Gülsüm Duman da müdahaleye destek verirken, bir yandan 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan sağlık ekipleri, hastaya gerekli müdahaleyi gerçekleştirdi.

Bir süre sonra kendine gelen şahıs, tedbir amacıyla ambulansla Çine Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

VATANDAŞLARDAN TAKDİR TOPLADILAR

Yaşanan korku dolu anlarda soğukkanlılıklarını koruyarak müdahalede bulunan emekli hemşire Gülsüm Duman ve öğretmen Özgür Duman, duyarlı davranışlarıyla çevredekilerin takdirini topladı. Tesadüfen olay yerinde bulunan iki vatandaşın zamanında müdahalesi, olası bir olumsuzluğun önüne geçti. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.

Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.