25 Nisan 2024, Perşembe

Aydın'ın ilk Milletvekili Adayı Aksu oldu

13 Mart 2023, Pazartesi 14:52

     


Eski Aydın Belediye Başkanı, Kent Bilimci Hüseyin Aksu, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde Aydın’dan bağımsız milletvekili adayı olduğunu açıkladı. Aydın’ın uzun yıllardır milletvekillerinden yana hizmet alamadığını ifade eden Aksu, göreve geldiği takdirde “Ortadan kaybolmayacağız, telefonlara çıkacağız, vatandaşın her sorununa koşturacağız, milletin vekili nasıl olurmuş herkese göstereceğiz” dedi.

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Genel Seçimleri için çok sayıda isim aday adaylığını deklare ederken, Hüseyin Aksu Bağımsız Milletvekili Adayı olduğunu açıkladı.

“SİYASİ BİR HEDEF KOYMADAN BAĞIMSIZ MİLLETVEKİLİ ADAYI OLDUM” 

Hüseyin Aksu yaptığı açıklama ile Aydın’da ilk milletvekili adayı odu. Bağımsız olarak adaylık koyduğunu açıklayan Aksu; “Depremin bütün Türkiye’de en derinden hissedildiği bir dönemde, ülkemizdeki en riskli bölgelerden birisi olan Aydın’ın gelecekte böyle büyük bir felakete uğramasını önlemek amacıyla hazırlamış olduğum projeleri öncelikle Ankara’ya taşımak, öncelikle aydın daha sonra ülkemiz için depreme karşı önlemleri geliştirmek için. Sadece bu değil Aydın’ın tarım parkları projesi ile jeotermal kullanımının bu topraklara zarar vermeyeceğini anlatmak amacıyla; jeotermalin Aydın’da, sanayide, kentsel ısıtmada, seracılıkta ve özellikle termal turizmde kullanılmasını ön gören projelerimizi gerçekleştirmek için, siyasi bir hedef koymadan bağımsız milletvekili adayı oldum” ifadelerini kullandı.

“MİLLETVEKİLLERİNDEN SON YİRMİ YILDIR DOĞRU DÜZGÜN BİR HAYIR GÖREMEDİK”

Aksu; “Bağımsız milletvekilliğimin amacı tamamen Aydın’ın haklarını savunmaktır. Hiç kimse ‘Bağımsız Ankara’da ne yapabilir ki?’ demesin. Bağımsız olmayan milletvekillerinden son yirmi yıldır doğru düzgün bir hayır göremedik. Aydın’ımız geride kaldı. Aydın Türkiye’nin en önde gelen vilayetlerinden biriyken bugün bütün diğer vilayetlere gıpta ile bakan, hizmet alamayan bir il haline dönüştü. Artık bu kaderi yıkmak zorundayız diye düşünerek aday oldum. Vatandaşlarımızın bu hususta desteklerini istiyorum" dedi.

“AYDIN’IN GELECEĞİNİ AYDINLATMAK İÇİN BİZE DESTEK VERSİNLER”

Verdiği sözleri tek tek yerine getireceğini ifade eden Aksu; “Artık herkes kavgaya bulaşmış, kamplaşmış, birbirine düşmanlaştırılmış siyasi düşünceleri bir kenara bıraksın. Aydın’ın geleceğini aydınlatmak için bize destek versinler. Biz bu sözlerimizi tek tek yerine getireceğimizden eminiz. Şunu da ifade edeyim, benim alabileceğim 80 bin oy, 800 bin seçmen için gerçek anlamda arkanızda duracak, vatandaşın yani milletin vekili olacak bir milletvekili kazandıracaktır” diye konuştu.

“MİLLETVEKİLLİĞİ HAKLARINDAN FAYDALANMAYACAĞIM”

Milletvekilliği haklarından faydalanmayacağını da vurgulayan Aksu; “Milletvekilliğinin bana sağlayacağı hiçbir imtiyazları ne maaşını, ne yemeğini, ne sağlık hizmetini hiçbirini kullanmayacağım. Nasıl belediye başkanlığında maaş almadıysam, makam arabası kullanmadıysam, o maaşlarla çocuk okutup, fakir doyurduysam milletvekilliğinde de bu imtiyazları halkın yararına kullanacağım” dedi.

Ankara ve Aydın’da bürolar açacağını ifade eden Aksu; “Ankara ve Aydın’da açacağım milletvekili büroları ile her zaman vatandaşımız bizim kapımıza gelip, çözüm ve çare bulabilecek. Onların dertlerine ortak olacağız. Ortadan kaybolmayacağız, telefonlara çıkacağız, vatandaşın her sorununa koşturacağız, milletin vekili nasıl olurmuş herkese göstereceğiz” şeklinde konuştu. (SELİME AYDEMİR)







 
Son Eklenen Haberler