20 Nisan 2024, Cumartesi

BOZKURT: VAY ÇİFTÇİMİN KÖYLÜMÜN HALİNE

12 Ekim 2020, Pazartesi 12:31

     


İYİ Parti Çine İlçe Başkanı Erkan Bozkurt, çiftçilerin daha çok desteklenmesi gerektiğini ifade ederek, "Süt fiyatlarında bir değişiklik olmazsa üretici üretimden vazgeçecek" dedi. 

 

Çine'nin genel geçim kaynağının hayvancılık olduğuna dikkat çeken İYİ Parti Çine İlçe Başkanı Erkan Bozkurt, çiftçilerin zor günlerden geçtiğini ve hükümet tarafından gerekli desteği görmediklerini ifade etti. Her geçen gün yem fiyatlarının arttığını ifade eden Bozkurt, "Süt fiyatlarında bir değişiklik olmazsa üretici üretimden vazgeçecek" dedi. 

 

Bozkurt, "Çinemizin geçim kaynağı olan hayvancılığın ülkemiz şartlarında gün geçtikçe kötüye gittiği açıkça ortadadır. Hayvancılık yapan vatandaşlarımız en ucuz bir çuval yemin 105 TL, bir kilo sütün 2, 130 TL olduğu ve bunun karşılığı kırmızı etin 33-34 TL olduğu şu günlerde bankalardan aldığı kredilerle ayakta durabilmektedir. Vatandaştan alınan kırmızı et 33-34 TL’ye gerilemesine rağmen devamlı düşen fiyatlar olmasına karşılık hayvan yeminin fiyatı devamlı artmakta. Hal böyle iken 18 yıldır başımızda olan AKP hükumeti Brezilya’dan 30,000 angusu ithal ederek İskenderun limanına getirmiştir. Zaten hayvancılık yapan vatandaşlarımız bir çuval yemi 105 TL’ye alarak sütünü 2, 130 TL’ye etini de 33-34 TL’ye satamamakta zararına çalışmaktadır. 30,000 angus gelmesi ile birlikte tüketici ucuz et yiyememiştir. 30.000 angusu alanlarda zaten büyük hayvancılık yapan AKP yanlılarıdır. Onlar bir kat daha zengin olurken 5 tane 10 tane hayvanla geçimini sağlamaya çalışan vatandaşlarımızın hali ne olacak? Yine bankadan borçlanmaya devam edecekler. Kendi vatandaşlarımız hayvancılıktan para kazanamazken hayvan ithal ederek o ülkelerin insanlarına para kazandırıp dövizimizi onlara aktarıp sonrada cari açık verip dövizin yükselmesine neden olup hayat pahalılığının daha da artmasına vesile olunmaktadır." şeklinde konuştu.

 

BOZKURT: YAZIKTIR GÜNAHTIR
Bozkurt, sözlerine şu şekilde devam etti: Kaliteli süt üretmek için önemli olan şey yemdir. Yem fiyatlarına 4 ay içinde 5 kere zam geldi. Üretici bu maliyetleri karşılayamıyor. Üretici ineğini kesime yollamak zorunda kalıyor. Süt fiyatlarında bir değişiklik olmazsa üretici üretimden vazgeçecek. Üreticilerimizi mümkün olduğunca desteklemeliyiz. Besiciliği bırakmış bir vatandaşı tekrar hayvancılığa yönlendiremeyiz. Hayvancılık ile uğraşan vatandaşa gelince zam yok ve 40 kuruş destek veriliyor, yazıktır günahtır. Süt üretmek et üretmek sanki suç olmuştur. Marketteki reyona bakınca üreticiden 21,30 TL’ye alınan süt 7 TL, üreticiden 33-34 TL’ye alınan et 60-70 TL. Bunlara neden müdahale edilmiyor, kafasına göre zam yapan yem fabrikalarına neden müdahale edilmiyor? Canını dişine takıp 365 gün 7/24 çalışan yağmur çamur kar kış demeden vatanı ve milleti için üreten ama hayatının hiçbir döneminde hak ettiğini alamayan daima hakir görülen her zamanda sineye çeken ülkemizde kaç paraya aldığı belli olan ama kaç paraya satacağı belli olmayan tek sektör çiftçimiz hayvancımız bu hükumet sayesinde yaşayamaz geçinemez duruma gelmiştir. Vay çiftçimin, hayvancımın, köylümün haline. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler