24 Nisan 2024, Çarşamba

ÇAKIR'DAN ERDOĞAN'A MENDERESLİ TEŞEKKÜR

10 Ekim 2020, Cumartesi 11:54

     


Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çine İlçe Başkanı Cemal Çakır, Çine Adnan Menderes Barajı'nın 10. açılış yıl dönümünde barajın açılışını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti. 

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

AK Parti Çine İlçe Başkanı Cemal Çakır, Çine Adnan Menderes Barajı'nın 10. açılış yıl dönümünde yapmış olduğu açıklamasında barajın önemine değinir iken açılışını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti. Merhum Başbakan Adnan Menderesi yad ederek Adnan Menderes Barajı ile hatırasına sahip çıkıldığına değinen Başkan Çakır, ''Bu Çine Çayı ne zalim bir çaydır. 6 asırdır bu çay bir türlü kontrol altına alınamaz. Ya Menderes Nehri. Sabah erken kalkmışsın, her şey hazırlanmış, pamuklar toplanacak, ortalık günlük güneşlik. Bir de bakarsın şu dağların ardından bir şeyler geliyor. Gökte önce bir bulut, sonra bir bora, bir dolu, arkadan bir fırtına. Şimşekler ışıl ışıl çakıyor, gökler inim inim inliyor. Çine sele dönüşmüş, çağlayanlar gibi akıyor. Menderes taşmış, tüm pamuk ovaları sular içinde, yeni mahsul su üstünde çırpınıyor. Bir ağacın altında büzülür, yumruklarını sıkar, kafanı habire vurur durursun. Gözlerinden yaşlar akar, yüzüne çarpan sert damlalarla kendine gelirsin. 'Tevekkeltü al Allah' dersin, başka güvenecek kimin var? Bu acıya değme insan katlanamaz.'' Bu sözlerin sahibi Merhum Başbakanımız Adnan Menderes'i rahmetle yad ediyor, hatırasına sahip çıkan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a da bir kez daha Çinemiz adına şükran ve hürmetlerimi sunuyorum" dedi. 

 

"1 İLYAR 440 MİLYON LİRALIK TAŞKIN ZARARI ÖNLENDİ"

"Bugün 141 yıllık hayalin gerçeğe dönüşmesinin yani 120 metre yüksekliğiyle Dünya’nın 5. Ve Avrupa’nın en yüksek barajı olan Çine Adnan Menderes Barajı’nın açılışının 10. yılı" diyerek açıklamasına devam eden Çakır, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat açılışını gerçekleştirdiği barajımız ile 22 358 hektar alan sulanmakta, 9.000 hektar arazi de taşkından korunmaktadır. Ayrıca barajda kurulan hidroelektrik santrali ile yıllık 118 milyon kw saat enerji üretiliyor. Hizmete alındığı 2010 yılından beri 1 milyar 440 milyon liralık taşkın zararı da önlenmiş oldu. Ayrıca hizmete girdiğinden itibaren Türkiye ekonomisine yaklaşık 2 milyar liralık ekonomik katkı sağladı. Bu itibarla bu kadar büyük bir projeyi Çinemize kazandıran Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler