20 Nisan 2024, Cumartesi

"SİZ HANGİ KORKULARINIZLA KAPILARINIZI KAPATTINIZ"

10 Temmuz 2020, Cuma 10:31

     


AK Parti Çine İlçe Başkanı Cemal Çakır, CHP'li belediye yöneticilerine, "Siz hangi korkularınızla cumhur ittifakı belediye meclis üyelerimize kapılarınızı kapattınız" diye sorarken, "Hiçbir yatırım yapmadan 17 milyon TL nasıl borç yapıldı, bu karne sınıfta kaldıklarını göstermektedir" dedi.

 

AK Parti Çine İlçe Başkanı Cemal Çakır, AK Partili belediye meclis üyelerinin encümen üye talebini red eden CHP'li meclis üyeleri ve Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer'e tepkisini dile getirmek için yazılı basın açıklaması yayınladı.

 

"BU KARNE SINIFTA KALDIKLARINI GÖSTERMEKTEDİR"

Başkan Çakır, "Geçen Salı yapılan belediye meclis toplantısının en önemli yanı Çine Belediyesinin karnesi olan 2019 yılı Faaliyet Raporu, 2019 yılı Denetim Komisyonu raporu ve 2019 yılı kesin hesap listelerinin görüşülmesi ile önümüzdeki 1 yıllık döneme ilişkin Belediye Komisyon üyeleri ve encümen üyelerinin seçimi idi. 2019 yılı Faaliyet Raporu, 2019 yılı Denetim Komisyonu raporu ve 2019 yılı kesin hesap listelerinin görüşülmesi sonucunda ortaya çıkan tablo belediyenin borcunun 17 milyon TL olduğu, alacağının ise 5 milyon 700 bin TL olduğu ancak her sene devreden yani tahsil edilemeyen 4 milyon 360 bin TL olduğu resmi ağızlardan açıklanmıştır. Tüm bunlara ilave olarak yıllık 1 milyon 150 bin TL de faiz ödemesi mevcuttur. Bu karne sınıfta kaldıklarını göstermektedir. Ancak bu korkunç tabloda bir gerçek daha var ki artık belediyenin satılacak taşınmazı da kalmadı; en son 22/05/2020 tarihinde 12 adet taşınmazı da satıp erittiler; bu taşınmazlar toplamda 1 milyon 133 bin TL bedelle satıldı; üzülerek söylüyorum ki 12 taşınmaz geçen yılın faiz ödemesine bile yetmiyor. Ancak şu da bir gerçek ki hiçbir yatırım yapmadan 17 milyon TL nasıl borç yapıldı bu da ayrı bir merak konusu. Tabi bizim belediye meclis üyelerimiz bu merakı giderebilmek amacıyla satılan ve kiralanan taşınmazlarla ilgili soru önergesi vermelerine rağmen tatminkar cevap alamamıştır" diye konuştu.

 

"BU KORKUNUN SEBEBINİ ANLAYAMAMAKTAYIZ"

"Şeffaf bir belediye yönetimi olması, yapılan ihalelerden alınan hizmetlerden ve bilimum faaliyetlerden haberdar olabilmek için ve Çine halkımızın her kuruşunu korumak amacıyla belediye encümenine 1 Cumhur ittifakı belediye meclis üyemizi aday olarak göstermek istememize rağmen maalesef bu talep kabul edilmemiştir" diyen Başkan Çakır, "Oysaki belediye encümeninde 1 Cumhur ittifakından olsa dahi çoğunluk yine Millet İttifakındandır. Ancak buna rağmen bu korkunun sebebini anlayamamaktayız. Oysaki aynı gün aynı saatte Aydın ilindeki bir ilçede Millet İttifakına mensup belediye başkanı ‘Daha da bir şeffaf yönetim için gelin birlikte yönetelim’ diyerek cumhur ittifakına kapılarını açarken siz hangi korkularınızla cumhur ittifakı belediye meclis üyelerimize kapılarınızı kapattınız" şeklinde konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler