24 Nisan 2024, Çarşamba

ÇİNE'DE ÖDENMEYEN BORÇLAR GÜNDEME OTURDU

8 Temmuz 2020, Çarşamba 14:41

     


Çine Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı'nda belediyenin çeşitli işyerlerine kestiği idari para cezaları tartışma yarattı.

 

Çine Belediyesi'nin kabahatler kanunu çerçevesinde çeşitli işyerlerine kesmiş olduğu idari para cezalarının ödenmeyerek her sene katlanması ile birlikte 2019 yılında ortaya çıkan rakam meclis gündemine oturdu. Meclis Başkanı Mehmet Kıvrak, Bir milyon 760 bin lira ödenmeyen borç biriktiğini ifade etti. 

 

"SİLELİM O ZAMAN, CEZA KESMEK İÇİN CEZA KESİLMEZ"

Çine Meclisinde kabahatler kanunu gereği alkollü işyerlerine kesilen ve tahsil edilemeyen borçlar tartışmaya neden oldu. AK Partili Meclis Üyesi Şakir Deniz, tahsil edilemeyen ceza paralarının bütçede hesap karıştırdığını belirterek, "Bu saatten sonra tahsil edilemeyecek cezalar kesmeyin. Ben akşama kadar ceza keseyim, tahsil edilemeyecek ise ne faydası var. Kestiysen tahsil edicen. Bu paralar bütçede hesap karıştırıyor. Ödenmeyen cezanın bir anlamı yok. Bir milyon 760 bin liradan bahsediyoruz. Silelim bu borçları madem tahsil edebileceğimiz cezalar keselim. Ceza kesmek için ceza kesilmez" şeklinde konuştu.

 

KIVRAK: MÜMKÜN DEĞİL

Çine Belediyesi Meclis Başkanı Mehmet Kıvrak, "Bu cezalar kaymakamlıktan geliyor. Bu cezaları kesmek zorundayız. Bu cezaları tahsil edemediğimiz için her sene katlanarak büyüyor. Kesilen kişinin üzerinde mal görünmediği için tahsil edilemiyor. Ancak bu cezaları silmemiz yada kesmememizde mümkün değil" dedi. 

 

"SORUMLULUK BANA YÜKLENİYOR"

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, "Bu cezaları kesmek zorundayız. Emniyet jandarma bu suçun cezası budur kesin cezayı bize bildirin diyor, ne yapabiliriz. Biz bu cezaları icraya veriyoruz. Bu cezalar kesildikten sonra tahsisi konusunda hukuki işlemleri de başlatarak kanuna göre sürecin takibini gerçekleştiriyoruz. Eğer 5 yıl içerisinde hukuki işlem başlatılmadıysa bu cezalar konusunda sorumluluk bana yükleniyor" diye konuştu.

 

"TAHSİLİ KONUSUNDA GAYRET GÖSTERELİM"

AK Partili Meclis Üyesi Muhammet Demir "Bahsedilen rakam çok büyük bunun tahsil yolu varmıdır yokmudur araştırıp yeniden gündeme alalım" derken, AK Partili Meclis Üyesi Evren Aytepe, para cezalarının tahsisi konusunda daha fazla çaba gösterilmesi için bir çalışma yapılması talebinde bulundu. (OSMAN YURTTAŞ)

 

 







 
Son Eklenen Haberler