• 8 Haziran 2024, Cumartesi 17:46

“CHP’li Karakoz sudan sebeple gündemde kalmaya çalışmış”

AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz’un Çine çiftçisinin susuz kaldığı yönündeki açıklamasına yanıt verdi. Başkan Kandemir, Gökbel Barajı’ndan üreticiye su verildiğini belirterek, “CHP’li Karakoz sudan sebeple gündemde kalmaya çalışmış. Çine Ovasına gelirse susuzluk değil, arıtma tesisinin çalışmaması daha fazla zarar verdiğini öğrenmiş olur” dedi.

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz’un bazı yerel basın organlarına yaptığı açıklamada Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Çine İlçesi’ndeki üreticilerin su sorununa çözüm istediğini belirten AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, geçtiğimiz Çarşamba gününden itibaren Gökbel Barajı’ndan üreticiye su verildiğini ifade etti.

“ÇİNE’DE ÇİFTÇİLERE HANGİ BARAJDAN VE NE ZAMANDAN BUYANA SU VERİLDİĞİNİ ÖNCE ÖĞRENEBİLİRDİ”

AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, CHP’li Karakoz’un konuyu önce DSİ Aydın Bölge yetkililerine sorduğunda su sorununun olmadığını öğrenebileceğini belirterek, “CHP’li Sayın Evrim Karakoz, Çine’de üreticilerin su sorunu için yanıt aramış. Halbuki DSİ yetkililerine arayıp, sorsa Çine’de çiftçilere hangi barajdan ve ne zamandan buyana su verildiğini öğrenebilirdi. Ancak, Karakoz sudan sebeple gündemde kalmaya çalışmış. Ben kendisine aydınlatmış olayım, Çarşamba gününden buyana çiftçilerimizin kullanması için Gökbel Barajı’ndan su verilmektedir” diye konuştu.

“ÜRETİCİLER, ARITMA TESİSİNİN YAYDIĞI PİS KOKUDAN DOLAYI ARAZİLERİNE GİREMEMEKTE”

Çine Ovası’nın asıl sorununun Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (ASKİ) çalışmayan arıtma tesisi olduğunu dikkat çeken Başkan Kandemir, “Milletvekili Karakoz’un, Çine Ovası’nda bulunan ASKİ’ye ait arıtma tesisinin çalıştırılıp çalıştırılmadığını sormasını isteyeceğim. İlçedeki üreticilerimiz arıtma tesisinin yaydığı pis kokudan dolayı arazilerine girememekte. Hatta belki ürünleri de bu nedenle zarar görüyor. Karakoz bunu Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı’na ve ASKİ yetkililerine bu arıtmanın neden çalışmadığını da sorması ve çalışmasını sağlaması üreticimize en büyük fayda olacaktır” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.

Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.