26 Nisan 2024, Cuma

Şahin’den “Reklam krizi” açıklaması

8 Şubat 2020, Cumartesi 20:58

     


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, şehit cenazesi devlet törenine damga vuran “reklam krizi” üzerine açıklama yaptı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun fotoğrafı olan reklam afişi ve yaşananları değerlendiren Şahin, “siyasi hazımsızlık” dedi.

 

Şahin açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Van'da meydana gelen çığ felaketinde şehit düşen hemşehrimiz Jandarma Uzman Çavuş Muhammer Keskin için Çine’de düzenlenen şehit cenazesi devlet töreninin yapıldığı alanda, Aydın Büyükşehir Belediyemizin daha önceden asılmış hizmet pankartıyla ilgili basında çıkan asılsız açıklamalar bizleri olduğu gibi, bu acılı günümüzde tüm Çineli vatandaşlarımızı da derinden üzmüştür.

 

PANKART HİÇ BİR ŞEKİLDE İNDİRİLMEMİŞTİR

Şehidimizin cenaze töreninin düzenlendiği alanda bulunan üzerinde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Özlem Çerçioğlu’nun fotoğrafı olan ve Çine’ye yapılmış yatırımlar ile ilgili bilgilendirme afişinin bir gün önce ilçe kaymakamlığının talimatıyla kaldırıldığı, yerine Türk bayrağı asıldığı cenaze törenine az bir zaman kala Aydın Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin afişi tekrar astığı iddia edilmişti. Bu acılı anlarımızda basında hiçte hoş olmayan bir şekilde yer verilmeye çalışılan hazımsızlık kaynaklı yalanlara sığınarak gündemi değiştirmeye çalışmaları da üzücüdür. Her zaman ve her konuda olduğu gibi siyasi rant elde etme amacında olan zihniyetin temsilcisi AKP Milletvekili Mustafa Savaş ve AKP Çine İlçe başkanı da son olarak konuyla ilgili basın açıklaması yaparak utanmadan yalanlara yalan ekleyerek görevlerini yerine getirmişlerdir. Gerçekler dedikleri gibi değildir. Söz konusu bilgilendirme afişi Aydın BŞB tarafından 15 Ocak tarihinde binaya asılmıştır. Ve o tarihten şu ana kadar da hiçbir şeklide hiçbir kişinin talebi ve emri olarak indirtilmemiştir. Bu konuda ne bir yazılı ne de sözlü bir başvuru hem Aydın BŞB yetkililerine hem de Çine Belediyesi yetkilerine iletilmemiştir. İddia ettikleri gibi bir gün evvel sayın kaymakamımız tarafından indirtildiği iddia edilen pankart hiçbir şekilde indirilmemiştir. Eğer indirildiğiyse kimlerin ve hangi saatte indirdiğini açıklamalılar ya da oradaki mobese kameralarına bakarak bize de söylesinler de bizde kimlermiş öğrenmiş olalım.” (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler