19 Nisan 2024, Cuma

"Çerçioğlu şehit cenazelerinde şovlarına devam ediyor"

8 Şubat 2020, Cumartesi 15:16

     


Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun, şehit cenazesi devlet törenine damga vuran üzerinde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun fotoğrafı olan reklam afişine dair yapmış olduğu açıklamasında, "Çerçioğlu şehit cenazelerinde şovlarına devam ediyor. Yazık çok yazık" dedi.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Cenaze töreninin düzenleneceği alanda bulunan, üzerinde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun fotoğrafı olan reklam afişi bir gün önce ilçe kaymakamlığı talimatıyla kaldırıldı, yerine Türk bayrağı asıldı. Cenaze törenine az bir zaman kala Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri afişi tekrar astı. Cenaze törenini çeken fotoğraf makineleri ve kameraların görüş alanına ısrarla asılan reklam afişine bazı vatandaşlar, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla tepki gösterdi.

 

"ÇERÇİOĞLU'NUN ŞEHİT CENAZELERİNDE NAMAZ KILMASINI NE ÇABUK UNUTTU"

Konu ile ilgili açıklama yapan Adalet ve Kalkınma Partisi ( AK Parti) Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun, "Şehidimizin cenazesinde herkesin dikkatini çeken sosyal medyada tepkisini dile getirdiği bir olay yaşandı. Şehit cenazesinde herkesin yüreği kan ağlarken, birilerinin reklam yapmasına şahit olduk. Afiş daha önceden orada asılıydı, diye savunma yapmaya çalışıyorlar. O gün akşam kaymakam Turan Erdoğan Bey'in talimatı ile o afişin oradan kaldırıldığını biliyoruz. Şehit cenazesi üzerinden prim yapmaya çalışıldığını görüyor, ayıplıyor, yakışıksız buluyor ve kınıyorum. Halkın bunu kınaması da çok doğal. Reklam çabası sadece meydan da değildi. Şehidimizin defnedileceği mezarlık güzergahında da reklam panoları ve afişlere şahit olduk. Şehit cenazesinde reklam çabası içerisinde olanlar kalkmış bir de vekillerimizi cenazeye katılmakla, cenaze namazında en önde saf tutmakla eleştiriyor. CHP'li vekiller, başkanlarda en ön safta yer aldı. Farklı bir şey yoktu. Ayrıca Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk hanımda şehidimizin ailesine taziyede bulundu, acılarını paylaştı. Biz onunla birlikte başka şehit ailelerimizi de ziyaret ettik. Bakanımız bir kadın olması hasebiyle şehit ailesinin acısını paylaşmasına tahammül edemeyen bunu yakışıksız bulan bu zihniyet yine bir kadın olan Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun şehit cenazelerinde en önde saf tutarak namaz kılmasını ne çabuk unuttu. Şehit cenazesinde Sayın Çerçioğlu'nu göremedik, işi vardır, başka programı vardır katılamamıştır, bu çok doğaldır. Sayın bakanımız şehit ailemizin acısını paylaşmış, başkaları gibi şov yapmamıştır. Çerçioğlu şehit cenazelerinde şovlarına devam ediyor. Yazık çok yazık" şeklinde konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler