20 Nisan 2024, Cumartesi

“Yapamayan AKP iktidarına inat bunu yaptık”

7 Ekim 2021, Perşembe 19:34

     


Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Daha kaliteli ve sağlıklı eğitim veren yeni bir Çine Meslek Yüksekokulu binasının eksikliği her zaman gerekli görüldü. Ne hikmetse Çine’mize Yüksekokul binasını yapamayan AKP iktidarına inat, Çine Belediyesi olarak tüm maddi imkansızlıklarımıza rağmen yaklaşık 3 milyon lira harcayarak yeni binayı ilçemize kazandırdık” dedi.

Çine Belediyesi olarak ilçedeki öğrencilerin barınma sorununa çözüm üretmeye çalıştıklarını belirten Başkan Enver Salih Dinçer, başvurduğu KYK yurtlarına kontenjan yetersizliği ile yerleşemeyen binlerce öğrencinin Kovid-19 salgını sürecinde büyük oranda zamlanan özel yurt, apart veya fahiş ev kiraları nedeniyle zor günler geçirdiğini dikkat çekti.

"ÖĞRENCİ SAYISI 900'LERDEN 250'LERE KADAR DÜŞTÜ"

Birçok öğrencinin maddi imkansızlıktan dolayı ya eğitimine ara verdiğini ya da askıya aldığını dile getiren Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “İlçemizde de var olan Çine Meslek Yüksekokulu’nda benzer nedenlerden dolayı eğitim gören öğrenci sayısı 900’lerden neredeyse 250’lere kadar düştü. Bir de burada okuyan öğrencilerin yarıya yakınının Aydın’da yaşamaya karar vermesi ve oradan gelip gitmesi, İlçeye ekonomik katkısı düşünüldüğünde kayıp olmaya başladı. Aydın’ın birçok ilçesinde, hatta nüfusu Çine’den daha az olan yerlerde bile Devletin yaptığı Yüksekokul binaları ve öğrenci yurtları var. Daha kaliteli ve sağlıklı eğitim veren yeni bir Çine Meslek Yüksekokulu binasının eksikliği her zaman gerekli görüldü. Ne hikmetse Çine’mize Yüksekokul binasını yapamayan AKP iktidarına inat, Çine Belediyesi olarak tüm maddi imkansızlıklarımıza rağmen yaklaşık 3 milyon lira harcayarak yeni binayı ilçemize kazandırdık. Burada amacımız daha fazla öğrencinin ilçemize gelmesi ve ekonomiye katkılarını sağlamaktı. Nihayetinde bu öğretim yılında yeni binamız hizmete girmiştir ve öğrencilerimiz modern bir okul binasına kavuşmuşlardır.

“AKP MİLLETVEKİLİ MUSTAFA SAVAŞ NEDEN HALA BU SÖZÜNÜ YERİNE GETİRMEMİŞTİR?”

Sadece okul yapmakla işin bitmediğini vurgulayan Başkan Dinçer, “Öğrencilerin Çine’de barınmalarını ve yaşamalarını daha da kolay hale getirip, Çine ile bütünleşmelerini sağlamak gerekiyor. Çine’de olmayan kredi ve yurtlar kurumunun eksikliğini kapatmak görevi yine Çine Belediyesine düşmüştür. Belediye başkanı olarak bundan sonra hiçbir öğrencinin burada okumak ve barınma için sıkıntıya girmemesine ve Çine’yi tercih edip buradaki esnafımızın da yararlanması için özel bir öğrenci yurdunu Belediyemiz adına kiralama kararı aldım. Ne yazık ki son Belediye meclis toplantısında AKP’li meclis üyeleri bu karara ret oyu vermişlerdir. Sormak lazım kendilerine? KYK yurtlarında kontenjan yetersizliği, fahiş ev, apart ve özel yurt kiraları nedeniyle barınma sorununu çözemeyen gençlerimizin bu kez ENSAR Vakfı, TÜRGEV gibi birçok vakıf ve cemaat yurtlarına yönelmek zorunda kalmaları işlerine geliyor da o yüzden mi bu zamana kadar Çine’ye bir KYK kazandırmadılar? 2016 yılında sivil toplum kuruluşları ile yapılan bir toplantıda, okula bölgenin en gelişmişi bir gıda analiz laboratuvarı kurma sözü veren AKP milletvekili Mustafa Savaş neden hala bu sözünü yerine getirmemiştir? Hatta hedefini daha da ileriye atarak 2019 yılında okulun öğrenci sayısının 2000 kişiye ulaşması gerektiğini söylemiş ve yeni bölümleri okula kazandıracağını ifade etmiştir. Mezun olan öğrencinin çok azının iş bulabildiği, hemen hemen her üniversitede bulunan Bankacılık ve Sigortacılık bölümünü açabilmiştir. Bahsedilen eczacı teknikerliği ve posta dağıtıcılığı gibi yeni bölümler YÖK’ün oluruyla açılmış ama her bölüm için gerekli en az üç öğretim görevlisinin ataması neden hala yapılamamıştır? Bu bölümler için, paralı otoyollarda, havaalanlarında, köprülerde, şehir hastanelerinde verilen garantili müşteri şartı gibi okuyacak öğrenci garantisi veremediğiniz için mi eğitime başlanılamadı? Devletin buna imkanı mı yok? Elbette fazlasıyla var. Yeter ki doğru planlama ve samimiyet ile hayata geçirilebilsin. Çine Belediyesi olarak bizler, devlet kadar güçlü değiliz ama ilçemiz için samimi bir şekilde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” açıklamasında bulundu. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler