26 Nisan 2024, Cuma

Çine’de cezaevi tartışması meclise taşındı

7 Eylül 2021, Salı 18:35

     


Çine yapılması planlanan cezaevi projesine, CHP ile AK Parti ilçe başkanlıklarının pankartlar ile atışması, Çine Belediye Meclisi’nde de devam edildi. Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ile Millet İttifakı İlçe Başkanları ile belediye meclis üyelerinin eleştirdiği cezaevi projesine, Cumhur İttifakı İlçe Başkanları ve meclis üyeleri, “Siz Çine’de övünülecek ne hizmeti yaptınız?” diye yanıt verdi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı, Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’in yönetiminde gerçekleştirildi. Toplantıda 8 gündem maddesi görüşülürken, bazı gündem maddeleri incelenmek üzere komisyonlara havale edildi.

Çine Belediye Meclisi, belediye tarafından Yenilebilir Enerji Santralleri (GES ve Biyogaz) kurulması konusunda proje hazırlanması için Başkan Enver Salih Dinçer’e yetki verdi. Gündem maddeleri arasında yer alan Yeraltı Kaynakları Komisyonunun kaç kişiden oluşacağı ve görev süresinin belirlenmesi ile üye seçimleri açık oylama ile gerçekleştirildi. Komisyona, Millet İttifakı’ndan Timuçin Karabulut ile Özden Okumuş, Cumhur İttifakından da Muhammet Demir seçildi.

“GELECEK OLAN MAHKUMLAR HER TÜRLÜ SUÇTAN HÜKÜM GİYMİŞ KİŞİLER”

Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından ilçede yaşanan pankart krizi ele alındı. CHP İlçe Örgütü tarafından asılan pankarta, AK Parti İlçe Teşkilatının cevap olarak astığı pankart, meclis sonrası tartışma konusu oldu. Çine’de yapım aşamasına gelinen L Tipi Kapalı Cezaevi’nin ilçeye ve yapılacağı bölgeye uygun olmadığını dile getiren Başkan Enver Salih Dinçer, “Yapılacak olan cezaevinin kapasitesi 4 bin 500 kişilik. Yapılacağı yer Karakollar ile Yolboyu Mahallesi ile Kahramanköy Mahallesi’ne çok yakın bir alan. Buraya gelecek ve ilçede kalacak olan insanlar, ilçemizin demografik yapısına uygun olmayacak. Şuan ilçemizde herkes birbirini tanıyor. Gelecek olan insanların çocukları ile çocuklarımızın birlikte okula gitmesi ve birlikte aynı sokakta yaşaması ne kadar doğru olur bu tartışılır. Sonuçta buraya gelecek olan mahkumlar her türlü suçtan hüküm giymiş kişiler. Ayrıca, ilçemiz Silivri, Sincan cezeevleri gibi bu yönüyle anılacak” dedi.

“ÇİNE’NİN KALKINMASI İÇİN VE ÖVÜNEBİLECEĞİNİZ NE GİBİ HİZMET YAPTINIZ?”

Başkan Dinçer’in bu sözlerine cevap veren MHP İlçe Başkanı Kazım Oluç, AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir ve Cumhur İttifakı Meclis Üyeleri, “Yapılacak olan cezaevi artık yapım aşamasında. Bu proje 2 yıl önce gündeme alınan bir projedir. Bugüne kadar niçin karşı olduğunuzu söylemediniz. Bugüne kadar neden karşı çıkmadınız? Şimdi bunu konuşmamız sonucu değiştirmeyecek. Bir de ilçemizin nüfusu her geçen gün azalıyor. Siz, Çine’nin kalkınması için ve övünebileceğiniz ne gibi hizmet yaptınız?” diye yanıt verdi.

"O ZAMAN BUNLARI NİYE DİLE GETİRMEDİNİZ?"

Başkan Dinçer’in ‘Bu cezaevinin yapılmasını razı olan dönemin meclis üyeleri ve milletvekilleri bunlar’ diye yazdırıp makam odasına fotoğraflarını astıracağını söylemesi, tartışmanın fitili ateşledi. Tartışmanın büyümesi üzerine MHP İlçe Başkanı Kazım Oluç salonu terk ederken, tartışma bir süre daha devam etti. Millet İttifakı Meclis Üyeleri, ‘Şuan bunu sabaha kadar tartışsak da artık sonuç değişmeyecek. Bununla ilgili fikir ve önerileriniz soruldu. O zaman bunları niye dile getirmediniz?’ diyerek salondan ayrıldı.

Çine’de cezaevi yapımı tartışması ne kadar daha devam edeceği ve sonucu merak konusu oldu. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler