28 Mart 2024, Perşembe

“Çine’yi geliştirmek için hangi projeniz var?”

7 Ocak 2022, Cuma 16:53

     


MHP Çine İlçe Başkanı Av. Kazım Oluç, “Buradan Tayfun Şahin’e ve Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’e soruyorum? Sizin Çine’yi geliştirmek için hangi projeniz var? Projeniz varsa niye bekliyorsunuz?” dedi.

 

CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin’in geçtiğimiz günlerde eleştirdiği Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çine İlçe Başkanı Kazım Oluç yanıt verdi. Başkan Oluç, zamları eleştiren CHP Çine İlçe Başkan Tayfun Şahin’e yereldeki projelerini sordu.

“ENFLASYONLA MÜCADELE ETMEK CUMHUR İTTİFAKININ TEMEL MESELESİDİR”

“CHP İlçe Başkanı Tayfun Şahin yeni yılda elektrik ve doğalgaza yapılan zamları, benim sindirip sindiremediğimi sormuş” diyen MHP Çine İlçe Başkanı Oluç, “Cumhur ittifakı olarak hiçbir şeye zam yapmak istemiyoruz. Ancak, Kovit-19 pandemisi nedeniyle dünya yüksek enflasyon ortamına girmiş bulunmaktadır. Doğalgaza Avrupa’da yüzde 400’lere varan oranda zam yapılmıştır. Ancak Ülkemizde hükümetimiz tarafından, doğalgaza dünya piyasasında arttığı kadar zam yapılmamıştır. Elektriğimizin bir kısmı da doğalgazdan üretilmektedir. Bu nedenle elektriğe zam yapılmıştır. Enflasyonla mücadele etmek Cumhur ittifakının temel meselesidir. Uygulanmakta olan Yeni Ekonomi Programı ile enflasyonumuz tek haneli rakamlara inecektir” açıklamasını yaptı.

“ÇİNE BELEDİYESİ’NİN GELDİĞİ DURUM ORTADADIR”

Daha önce CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin’e sorduğu sorularun yanıtını alamadığını belirten Başkan Oluç, “Tayfun Şahin, benim ona sormuş olduğum sorulara cevap vermemiştir. Tayfun Şahin Çine CHP İlçe başkanıdır. Perde arkasından yönettiği Çine Belediyesi’nin geldiği durum ortadadır. Çine Belediyesi sadece Şehir Merkezinde ancak çöp toplayabilmektedir. Mahallerimizde yeterince çöp kovası dahi yoktur. Mahallelerimiz de çöpleri ancak haftada bir kez toplamayabilmektedirler. Mahalle aralarındaki başıboş köpekler ne yazık ki bir çocuğumuzu, annesinin gözü önünde ısırmıştır. Öncelikli olarak bu kardeşimize ve ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Belediyemiz hayvan barınağı yapmış mıdır? Ya da yapacak mıdır?” diye konuştu.

“DİNÇER’İN YERİNE BAŞKA BİR ADAYLA SEÇİMİ ALIRIZ MI DİYE DÜŞÜNMEKTEDİR?”

“Ben Tayfun Şahin’den, 2019 yerel seçimlerden sonra, mahallelerimize şu yatırımları yaptık, şu mahallemize taş döşedik diye cevap vermesini beklerdim” diyen Başkan Kazım Oluç, son olarak şunları kaydetti:

“Yazın, Akçaova Mahallemizde çıkan yangın nedeni ile ilçemize ziyaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanımızdan, Belediye Başkanımız şöyle bir talepte bulunmuştur. ‘Sn. Bakanım ilçemize YİKOP’tan parke taşı çıkartır mısız?’ diye. Çine Belediyesi asli vazifesi olan Mahalle aralarına parke taşı döşeme işini dahi yapamamaktadır. 20 Mart 2019 günü, Aydın B.Ş.B. Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun Akçaova Mahallemize ziyaret ettiği gün, göz boyamak için alelacele temeli atılan Akçaova Mezbahası’nın bir mimari projesi var mıdır? Temel için dökülen betonun parasını kim ödemiştir? Mimari projesi yoksa, bu temel kaçak mıdır? Seçim önü, çuvallarını gezdirdikleri Çine Yem’e ne oldu? Hayvancılık için yapacak olduğunuz projelere ne oldu? Tayfun Şahin, bir daha ki dönem nasıl olsa, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer aday olmayacak, başka bir adayla seçimi alırız mı diye düşünmektedir? Ne yazık ki 23 yıldır Çine’ye yönetenler, Çinemizi Küçük bir Anadolu Kasabası haline getirmişlerdir. Ancak Çine’nin beklemeye ihtiyacı yoktur. İlçemiz, maden kaynakları, tarım ve sanayisi, suyu, jeopolitik konumu nedeniyle daha iyi yerlerde olması gerekmektedir. İlçemizin daha güzel ve yaşanabilir olması gerekmektedir. Ancak İlçemize yönetmek için halktan temsil yetkisi alanlar, ilçemizi gerektiği şekilde yönetememektedirler. İlçemiz, seçimden seçime hizmeti haketmemektedir. Buradan Sn. Tayfun Şahin’e ve Belediye Başkanı Sn. Enver Salih Dinçer’e soruyorum? Sizin Çine’yi geliştirmek için Hangi projeniz var? Projeniz varsa niye bekliyorsunuz?” (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler