25 Nisan 2024, Perşembe

"Söz verip yerine getiremediğiniz her vaadinizin peşindeyim"

6 Mayıs 2020, Çarşamba 10:44

     


Adalet ve Kalkınma Partisi ( AK Parti) Çine İlçe Başkanı Cemal Çakır, CHP'li yerel yönetime seslenerek, "Milletimize söz verip yerine getirmediğiniz her vaadinizin peşindeyim" dedi.

 

AK Parti Çine İlçe Başkanı Cemal Çakır, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin'in AK Parti iktidarı ile kendisini eleştiren açıklamalarını hem üzüldüğünü hemde mutlu olduğunu belirterek, AK Parti iktidarının Çine'deki yatırımlarını hatırlattı. Şahin'e, "Siz hangi vaadinizi yerine getirdiniz" diyen Çakır, "Milletimize söz verip yerine getirmediğiniz her vaadinizin peşindeyim" dedi.

 

"SAYMAYA NE VAKİT YETER NEDE KAĞIT KALEM"

AK Parti Çine İlçe Başkanı Cemal Çakır, "Üzüntümün ve mutluluğumun sebebini açıklayacağım ama önce şu cek, cak mevzusuna girmek istiyorum. Sayın Şahin'in deyimiyle Ankara'daki abilerim, 'Çine'ye doğalgaz getireceğiz' dedi. Şahin ise, 'Siz Çine'ye doğalgaz getiremezsiniz' dedi. Gelen ilk ana boru hattında ilk fotoğrafı siz çektirdiniz. Ankara'daki abilerim, 'Yeni bir hükumet konağı binası yapacağız' dediler ve yaptılar. Toplulaştırmayı yapan da kapalı sulama sistemiyle toprağın altına üç metre çapında altı metre boyunda boruları koyan da benim Ankara'daki abilerim. Ankaka'daki abilerim yıllardır yılan hikayesine dönen ve tüm üreticilerimizin faydalanacağı Adnan Menderes Barajı'nı yapacağız dedi ve onu da yaptılar. Ve daha niceleri var ama saymaya ne vakit yeter ne de kağıt kalem" dedi.

 

"VAATLERİNİZİ YERİNE GETİRİN"

Başkan Çakır, "Ancak cek, caklarla Sayın Şahin milleti kandırmada ve aklıyla oynamada ustadır. Sayın Şahin mesela seçim öncesinde Akçaova'daki sadece göstermelik olsun diye temelini attığınız mezbahayı yapacağız demiştiniz, bakın dikkat ediyorum cek, cak eki kullanmıştınız. Seçimden bir kaç ay önce temeli atılabilen mezbahayı seçimin üzerinden 1 yıldan fazla zaman geçmesine rağmen niye tamamlayamadınız? Hani siz yolları yapacaktınız, bakın yine cek cak var. Sayın Şahin Çine'nin yollarından memnun musunuz? Yoksa göstermelik çalışmalarınızı vatandaşımızın gözünü boyamak için seçimden önceki son 6 ayı mı bekliyorsunuz? Bakın daha ben üç gün önce Bakanımızın müjdesini duyurmuşken hemen Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Bakanımız tarafından buğday, arpa ve bakliyat taban alım fiyatı ile destek primleri açıklanmıştır. Hükumetimiz hangi cümlenin sonunda cek, cak eki kullanmışsa onu yerine getirmiştir ancak siz hangi vaadinizi yerine getirdiniz? Milletimize söz verip yerine getirmediğiniz her vaadinizin peşindeyim. Çine'de yaşayan vatandaşlarımız size oy verdiyse vaatlerinizi yerine getirin, hizmet yapın diye oy verdi, yan gelip yatmanız için değil" ifadelerini kullandı.

 

"YA ÇİNE'DEN BAŞKA YERİ GEZDİN"

"Ben, oturduğum koltuğumdan kalkalı çok oldu" diyerek açıklamasına devam eden Çakır, "Sen yan gelip yattığın yerden biran önce kalk da yıllardır vermediğiniz hizmeti bari son 4 yılda ver. Sayın Şahin, birde ahırların kapandığından bahsetmiş. Hangi mahallemizde kaç ahır kapandı? Sen hangi mahalleyi hangi ahırı gezdin de kapandığını gördün? 2002 yılındaki Türk-Vet verilerine göre Çine'deki büyükbaş hayvan sayısı yaklaşık 65 bin iken şu an itibariyle yaklaşık 102 bindir. Sayın Şahin sen ya Çine'den başka yeri gezdin yada ahırın ne demek olduğunu bilmiyorsun" dedi.

 

"DEVLET YÖNETMEYİ NE BİLSİN"

Koronavirüs ile mücadelede şehir hastanelerinin payının büyük olduğunu ifade eden Başkan Çakır, "Bu milletin evlatları, Mayıs sonuna kadar üretecekleri 5 bin solunum cihazı ile ülkemizin gücüne güç katacaktır. Diğer tüm ülkeler bırakın maske üretmeyi, ücretsiz maske dağıtmayı, vatandaşının muayenesini dahi ücret karşılığında yaparken, hükumetimizin hem kendine yetecek hem de ihracat yapabilecek miktarda maskeyi üretip ücretsiz dağıtımını göz ardı eden Sayın Şahin hala maske dağıtımından prim yapmaya, karalamaya çalışmaktadır. Sayın Şahin ülke yönetiminin ne olduğunu bilmez, gerçi daha belediyeyi yönetemeyenler devlet yönetmeyi ne bilsin" şeklinde konuştu.

 

"ÇAKIR, KENDİSİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

"Sayın Şahin'e alt tarafı 5 soru sormuş olmama rağmen hiç birine cevap bulamadığım gibi, kendisinden çözüm de bulamadım" diyen Çakır, açıklamasını şu sözlerle noktaladı: "Tüm siyasi vasıflarımdan sıyrılarak tüm samimiyetimle Çinemiz için çok üzülüyorum. Mutluluğuma gelecek olursak, aziz milletimizin iradesinden bahseden Sayın Şahin, AK Parti kurulduğu günden bu yana zaten gücünü aziz milletimizden almıştır. Ancak beni asıl mutlu eden, son günlerde ilk defa bir CHP'li yetkilinin ağzından darbeyi değil de aziz milletimizin iradesini duymak beni gerçekten çok mutlu etmiştir. Kendisine teşekkür ediyorum." (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler