5 Mayıs 2024, Pazar

"Seçim zamanı vaat edilen Ege Yem'e ne oldu?"

3 Mayıs 2020, Pazar 14:35

     


Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çine İlçe Başkanı Cemal Çakır, iktidarın tarım politikasını eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin'e, "Seçim zamanı vaat edilen Ege Yem'e ne oldu?" diye sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin'in geçtiğimiz günlerde iktidarın tarım politikasını eleştiren açıklamasına, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çine İlçe Başkanı Cemal Çakır'dan cevap geldi. Başkan Çakır, "Şahin'in açıklamasını, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde alınan tedbir ve başarılı sonuçlarını hazmedemeyen bir zihniyetin ruh haliyle söylenen sözler olarak nitelendiriyorum. Onlar hükumet başarısız olsun, biz de bundan nemalanalım diye bekliyorlardı ama bu sefer de her zamanki gibi beklentileri boşa çıktı, daha da çok beklerler" dedi.

"GEREKİRSE BİZ DEVLET OLARAK ALIM YAPARIZ"

Açıklamasına, "Koronavirüs sebebiyle gerek ülkemiz gerekse de dünya ülkeleri zor bir süreçten geçmektedir. Öncelikle bu virüsten biran önce kurtulmamızı temenni ediyor, hastalara şifa, vefat edenlere de Rabbim'den rahmet diliyorum" diyerek başlayan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çine İlçe Başkanı Cemal Çakır, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin'in iktidarı eleştiren açıklamasına şu ifadeleri ile karşılık verdi: Ülkemiz şu anda bu virüse karşı savaşan ve tedbirleri uygulayan en iyi ülkelerden biri olduğu gibi hatta kendisine süper güç diyen devletlere dahi yardım eden ülke konumundadır. Ülkemiz bu virüs le mücadele ederken işçisinden esnafına memurundan çiftçisine kadar her kesim vatandaşına da sahip çıkmaya ve destek olmaya devam etmektedir, bu salgın sebebiyle milletimizin hiçbir ferdini kaderine terk etmemiştir. Bu itibarla Sayın Tayfun Şahin'in açıklamalarına bir cevap mahiyetinde açıklama yapma gereği hissettim. Öncelikle 12 ay, 4 mevsim, 52 hafta canla başla çalışan çiftçilerimize ve hayvancılarımıza milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Geçen hafta içerisinde sayın Tarım ve Orman Bakanımız Pekdemirli'nin yapmış olduğu açıklama çok nettir. 'Hasat zamanından önce fiyatları açıklayacağız, kimse merak etmesin, tedirgin olmasın, ekmeye, biçmeye, güvenle üretmeye devam edin. Ürününüz tarlada, serada, ettiniz, sütünüz ise elinizde kalmayacak, gerekirse devlet olarak biz alım yaparız' o yüzden benim çiftçi ve hayvancı hemşehrilerime de seslenişim aynı doğrultudadır. Hükümetimizin çiftçi ve hayvancıya verdiği destekleri rakamsal olarak veya maddeler olarak uzun uzadıya açıklamayacağım bu zaten herkesin malumudur, ama şu bilinsin ki her gün gerek çiftçi ve hayvancı kesiminin gerekse de diğer kesimlerin hükumetimiz her daim yanındadır ve yanında da olacaktır, yeni destek paketleri de yoldadır.

"TOHUMDAN ÇATALA ZİNCİR İZLENECEK"

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çine İlçe Başkanı Cemal Çakır, TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş'ın Dijital Tarım Pazarı ile ilgili yapmış olduğu açıklamayı hatırlatarak, "Sayın TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekiliniz Mustafa Savaş Bey'in vermiş olduğu müjde bu doğrultudadır. Dijital Tarım Pazarı ile tohumdan çatala kadar zincir izlenecek, çiftçimiz ürünlerine rahatlıkla pazar bulabilecek, tüketicimiz ve esnafımız aradığı kalite ve standartta ürünü tedarik edebilecektir" dedi.

ÇAKIR, ŞAHİN'DEN BU SORULARIN CEVABINI İSTEDİ

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çine İlçe Başkanı Cemal Çakır açıklamasında, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin'e şu soruları yöneltti: "Seçim zamanı vaat edilen Ege Yem'e ne oldu? Kaç çuval yem üretildi? Kaç çuval yem satıldı? Bu yem fabrikasında kaç tane Çineli çalışıyor? Bir çuval yem İzmir'de üretilip kaç Türk Lirası'na Ege Yem'e satılıyor? Çineli et üreticileri neden Denizli Et ve Süt Kurumu'na gidiyor ve neden İzmir'deki kesim tesislerine gidiyor? Sayın Şahin Ege Et'in kapısından en son ne zaman girmiştir? Çine'deki Ege Et satış noktası niçin kapatılmıştır?

"SÖZDE SAHRA HASTANESİNİ KİMİ MUTLU ETMEK İÇİN YAPTIKLARINI ANLATSIN"

Sayın Şahin en az hükumetimiz kadar üreticiyi düşünüyorsa ilk önce bunları araştırsın ve üreticimize bunların hesabını versin" diyen Başkan Çakır, yapılan tüm yatırımların milletin yararına ve faydasına yönelik yatırımlar olduğunu ifade ederken, "Sayın Şahin, yapılan yatırımları örnek göstererek zihniyetten bahsetmiş ve üç beş inşaat sektör temsilcisini memnun etmekten bahsetmiştir. Sayın Şahin eğer sadece belirli bir kesimi mutlu etmek için yatırım yapıldığını düşünüyorsa öncelikle bu millete hiçbir faydası olmayan hiç kimsenin yararlanmadığı sözde sahra hastanesini kimi mutlu etmek için yaptıklarını anlatsın. AK Parti'nin tüm yatırımları önce millet önce memleket içindir" şeklinde konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler