20 Nisan 2024, Cumartesi

Aydın Bıontech Aşısı için pilot il seçildi

25 Mayıs 2021, Salı 11:28

     


Aydın’ın sadece 4 kamu hastanesinde yapılabilen Bıontech Aşısının, 178 sağlık biriminde yapabileceklerini duyuran Aydın İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz, bakanlık tarafından Bıontech Aşısı için Aydın’ın pilot il seçildiğini açıkladı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın’da Sınovac Aşısının yapımına devam edildiğini belirten Aydın İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz, 1 Haziran’dan itibaren Aydın’da Bıontech Aşısının da yapımına başlanacağını belirtti.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan araştırmalar sonucu Aydın’ın pilot il seçildiğini belirten Sağlık Müdürü Açıkgöz, “Kamu hastanelerimizin yanı sıra tüm Aile Sağlığı Merkezlerimiz ve Sağlık Ocaklarımızda Sınovac Aşısını yapabilmekteydik. Bu nedenle bakanlığımıza da her türlü çalışma için hazır olduğumuzu rapor etmiştik. Aydın’ın bir turizm kenti olması ve tüm birimlerimizin de aşılama ile diğer tüm mücadeleler için hazır olduğu tespit edilmesiyle ilimiz pilot il seçildi. Tüm hastanelerimiz, 33 Sağlık Merkezimiz ve toplam 178 birimimizde Bıontech Aşısını 1 Haziran itibariyle yapmaya başlıyoruz. Yine Bakanlığımızın belirlediği yaş sınırına göre, aşıları eksi 86 derecede saklamak için alt yapımızın hazır olduğu tüm sağlık birimlerimizde vatandaşlarımıza yapabileceğiz. Bu aşıların sevkiyatını da İl Sağlık Müdürlüğü olarak biz yapacağız. Bu ilimiz ve sağlık çalışanlarımız adına gurur verici bir durum ve ben tüm çalışma ekibime teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler